Sinan Gümüş attı Muslera tuttu

Türkiye Kupası’ndaki Akhisar hezimetinden sonra Galatasraray’ın tutunacak tek dalı lig kalmıştı. Cim-Bom küme düşme hattındaki rakibi Alanya’yı yenip deplasman fobisini bitirmek niyetindeydi. Her şey güzel başlamıştı. Rodrigues’in şutunda kaleciden dönen topu Gomis tamamlamış ve Aslan 1-0 öne geçmişti. Üstüne üstlük Mariano’nun ortasında kaleci Haydar’ın hatasında Tzavellas ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi. Skor 2-0 olunca Galatasaray rahatladı diye düşünenler yanıldı.

Öyle ki Alanya maçı bırakmadı. Fernandes’in rakiplerinden sıyrılıp en uzak köşeye vurduğu mükemmel şut ağlarla buluşunca Cim-Bom için kabus dolu dakikalar başladı. Alanya’nın direnci arttı, liderliği kovalayan Cimbom nedense direnç göstermedi.

Fatih Terim’in futbolcularına kulübeden sürekli bağırıp, ‘panik yapmayın’ sözleri ekrana da yansıdı. Ancak Galatasaray orta sahası ve dafansı inanılmaz hatalar yaptı. İlk yarı 2-1 bitti ama Galatasaray’ın futbolu hiç umut vermedi. Nedense ikinci yarıya da Cim-Bom tutuk başladı. Gol için bastıran taraf ev sahibi ekipti. Mariano’un hatalı geri pasında araya giren Douglas Serdar tarafından düşürülünce hakem net penaltıyı çaldı. Emre Akbaba fileleri havalandırınca Galatasaray ecel terleri bastı. Üstüne hakem, Alanya aleyhine ofsayt uydurup, penaltı yapan Muslera’nın kırmızı görmesini engelledi. 2-2’den sonra Terim’in hamleleri geldi.

Feghouli’nin yerine Eren, Rodrigues’in yerine Sinan girdi. Galatasaray artık bütün riskleri aldı, galibiyetten başka çaresi yoktu zaten. Beraberlik golünün yenmesine neden olan Mariano bu kez akıl dolu bir asistle Sinan Gümüş’ü topla buluşturdu ve Sinan da Galatasaray’ı dirilten golü attı. Sonuçta Cim-Bom zor da olsa ecel terleri de dökse kazanmasını bildi. Altın değerinde üç puanı cebine koyup zirveyi Başakşehir’den devraldı. Muslera da 90+1’de yaptığı kurtarışla galibiyette başrol oynadı. Bu futbol Beşiktaş derbisini kazanmaya yeter mi, orası meçhul.