Sinan’da ısrar şart

Galatasaray ligin 2. yarısına 3 puanla başlayıp zirveyle arasındaki puan farkını azaltmak amacındaydı. Galatasaray’ın bu maça çıktığı ilk onbir bana göre Mustafa Denizli’nin geldiği günden bu yana çıkardığı en doğru onbirdi. Merkez stoper Chedjou, Denayer, sağda Sabri solda Hakan. Ortada Donk ve Selçuk, solda Olcan, sağda hocasının çok şey beklediği Sinan.. İleride Burak ve arkasında Sneijder dizilişi herkesin onbirine yakındı.

Maça hızlı ve etkili başlayan sarı-kırmızılılar önce Burak, ardından Sneijder ile ilk net pozisyonunlarını ilk 3 dakika içinde kullanamadı. Galatasaray’ın ilk 45 dakika içerisinde taktik ve mental anlamda Mustafa hocanın istediklerinin büyük bölümünü sahaya yansıttığı düşüncesindeyim. 7-8 gol pozisyonu yakalamak bunun en net kanıtı oldu bence..

Sivasspor’un da zaman zaman etkili atakları oldu ama Muslera bunlara dur diyen isimdi. Son maçlarda 4 gol, 4 asist  yapan Sinan, artan performansına yenisini ekledi bu maçta. Hem yaptırdığı pe-naltı, hem de attığı akıl dolu ikinci golle gecenin en başarılı ismi oldu. Galatasaray çok etkili paslarla Sivasspor ceza sahasına indi. Özellikle Sinan’ın olduğu sağ kanat maç boyunca etkin ve üretkendi. Sneijder ve Selçuk uzaktan şutlarla, kısa paslarla gole yaklaştılar. Skorun 2-0 olması Sivasspor’un kaybedeceği bir şeyinin kalmaması demekti. Zaman zaman Beykan ve Aatıf’la pozisyona girdiler. Ama bunlar da sonuca etki yapmadı.

Kasımpaşa’dan alınan Donk da görevini eksiksiz yaptı. Galatasaray Selçuk İnan’ın yanına aradığı partneri bulmuş.

Burak sakatlıktan kurtulmuş ama golcülük formundan uzaktı. 2 net pozisyonda etkisizdi. Bir de seyirciyle oynamasını doğru bulmuyorum. Bir ağabeyi olarak ona tavsiyem; en güzel cevabı gollerini atarak vermendir. Elini kolunu açtığında haklıyken haksız duruma düşersin.