Sınıfta kaldın Fırat Aydınus!

Fenerbahçe zorlu Eskişehir deplasmanında hakem vurgunu yiyerek maçı noktaladı. Caner’e yapılan faul, kenar hakeminin önünde oldu. Caner, ense köküne gelen bir darbe ile kafasını iki elinin arasına alarak tepki koydu. Fırat Aydınus mesafeli bir pozisyonda iken, Fenerbahçe’yi 70 dakika 10 kişi oynamaya mahkum bıraktı.

Fırat Aydınus’u beğenirim. Hakem olarak futbolcularla hep iyi diyalog içindedir. Ama dünkü maçta yanıldığımı ve hata yaptığını zannediyorum. Aykut Kocaman, verilmiş bu hakem kararı sonrası ilk kez sahanın içine girerek olağanüstü tepki koyuyorsa (sinirleri alınmış bir adam kişiliğine sahip olduğunu bildiğimiz halde); o zaman Fırat Aydınus’un çok ama çok iyi düşünmesi gerekir.

Bir de penaltı kararı vardı ki; optik merceklerle bakış açısıyla, Fırat Aydınus’un bu kararı doğruydu bence. Necati ile Eskişehirspor penaltı golüyle öne geçti, ilk yarı da böyle sonuçlandı.

İkinci yarı, Bekir’in bir hatası var. Bana göre maç boyu bir hata yaptı; o da Tello’nun karşı karşıya kalıp Volkan’ın kurtardığıydı. Sadece bu pozisyon mu? Arkasından bir de Kamara... Volkan’ı kutluyorum. Bekir’in performansına da alkış tutuyorum.

Sow’un ikinci yarıda attığı bir gol var ki; akıllara durgunluk verecek güzellikteydi. Sahanın iyi olmayan futbolcularından Kuyt bir orta yaptı, Sow müthiş bir vuruşla bu ortayı taçlandırdı.

Fenerbahçe 70 dakika 10 kişi kalmış gibi top oynamadı. İnançlıydı, güvenliydi. İyi savunma yaptı. Hücumda da 10 kişi kalmasına rağmen çoğalan ve pozisyon üretmeye çalışan bir görüntüdeydi.

Bu deplasmanda Fener eğer kazanamıyorsa, bunu abuk bir kararla Sarı-Lacivertliler’in sol kolunu kıran Fırat Aydınus’a bağlıyorum. Bu kadar beğendiğim, kararlarına saygı duyduğum Fırat Aydınus kardeşim bu maçta ne yazık ki sınıfta kaldı.

Bizim hakemlerimiz futbolcuların metal, robot, duyguları ve tepkileri olmayan kişiler olduğunu düşünüyorlarsa, böyle bir şey yok. Futbolcular biraz da duygularıyla saha içinde vardır. Onların psikolojisini en iyi bilen hakemlerimizden biri olduğunu düşündüğüm Fırat hem beni şaşırttı, hem de Fenerbahçe’nin olası bir galibiyetini engelledi.