Bir yerde sýra dýþý ve alýþýlmadýk olaylar oluyorsa bilin ki bunlar kendiliðinden olan þeyler deðildir. Hayatýn olaðan akýþýnýn dýþýna çýkýlmasý adiyattan ya da kendiliðinden olamaz. Böyle durumlarda toplumun ve devletin uyanýk olmasý elzemdir. Öyle olunduðunu da sanýyorum.
Memleketimizde son aylarda daha önce görmediðimiz, yaþamadýðýmýz, alýþýk olmadýðýmýz ne kadar olay varsa birdenbire ortaya çýkmaya baþladý.
Toplumun ahlak, edep ve inanç deðerlerine aykýrý olan bu olaylar silsilesi ister istemez baþka çaðrýþýmlar yapýyor.
Bu sýra dýþý olaylar silsilesinin en sýra dýþý olaný insanlarýn çýplak bir þekilde sokaklarda zuhur etmesi. Öyle bir deðil, iki deðil hatta üç bile deðil nerdeyse hemen her gün bir veya birkaç tane çýplaklýk haberleri okumaya baþladýk.
Sadece tek bir þehirde de deðil. Birbiriyle baðlantýlý olmayan, memleketin dört bir yanýndaki þehirlerde zuhur ediyor bu çýplaklýk silahýný ve alçaklýðýný kullananlar.
Bir diðer sýra dýþýlýk ise yine son zamanlarda belli slogan ve söylemlerin hâkim olduðu gösteri ve eylemlerin artýþýnda görülmekte. Sanki tek bir merkezden çýkmýþçasýna birbirinin benzeri eylem ve sloganlarýn hedefleri ve amaçlarýnýn ayný olduðu o kadar belli ki!
Üniversiteler yaz tatiline girerken kalabalýk öðrencilerin katýldýðý ve din ve diyanet karþýtý, laiklik yanlýsý sloganlarýn atýldýðý konserler düzenlenmesi de bu sýra dýþýlýklarýn bir baþka halkasý.
Nuri Paþa tarafýndan kurulan Kafkasya Ýslam Ordusu'nun marþýndan alýntýlanarak Kurt Striegler isimli bir yabancýya melodisi deðiþtirtilmesiyle "Ýzmir Marþý"na dönüþen ve ilk olarak Almanya'nýn Dresden kentinde Batýlýlara görücüye çýkarýlan ve adeta onaylatýlan marþ; Kemalistlerin kendilerini iyi hissetme ya da galebe çalma marþý olarak kabul ettirilmiþti.
Þimdi, üniversiteler uzun yýllardýr yapmadýklarý ve dahi ihtiyaç duymadýklarý halde bu sene birdenbire organize olup "bahar þenliði" adý altýnda, binlerce öðrenciyi konser ve eðlence aldatmacasýyla bir araya topladýlar. Bu þenliklerde, eðlence ve yüksek müzik marifetiyle adrenalinin yükseltildiði dakikalarda, sahnedeki muvazzaf tarafýndan Ýzmir marþýnýn söylettirilmesi de gözümüzün içine soka soka yaþanan sýra dýþý olaylardan biri deðil mi? Yýllar sonra yapýlan bu tarz organizelerin masum tarafý var mýdýr?
Sosyal medya ve haberlerde sýkça görmeye baþladýðýmýz, küçücük anaokulu çocuklarýnýn Atatürk büstüne secde ettirilerek fotoðraflarýnýn afiþe edilmesi benzeri olaylar kadar sýra dýþý þey var mýdýr?
Göðsümüzü kabartan ve Müslüman bir toplum olarak geleceðimize ümitle bakmamýzý saðlayan ve onurlandýran çocuklarýmýzýn hafýzlýk yapmýþ olmalarý ve icazetlerini almýþ olmalarý memnuniyet verici. Ancak, sosyal medya aracýlýðýyla, uzun zamandýr hafýz olmak için çalýþan ve müminleri sevindiren çocuklarýmýzýn mezuniyet törenlerinin sanki bir meydan okuma imiþ gibi haberleþtirilmesi de normal bir þey deðil gibi.
CHP Genel Baþkaný özelinde baþlatýlan Alevilik tartýþmalarý da sýra dýþý. Toplumun gündeminde buna dair bir eylem ve söylem yokken adeta kör göze parmak misali birileri tarafýndan bu konunun gündem yapýlmasý da asla normal deðil kanaatindeyiz.
Bir üniversite yurdunda yaþanan intihar olaylarýnýn tarikatlar üzerinden haberleþtirilmesi de topluma bu þekilde ulaþtýrýlmasý da sýra dýþý haber ve olaylara eklenebilecek haberler arasýnda.
Bütün bu sýra dýþýlýklarý bir araya getirip bir deðerlendirme yaptýðýmýzda ortaya bir kutuplaþtýrma senaryosu çýkýyor.
Toplumu germe, bir yerlere mesaj ulaþtýrma kaygýsý güdüldüðü o kadar belli ki!
Aslýnda ayný senaryo bu topraklarda daha önce de oynanmýþtý. Bu senaryolarýn geçmiþi Abdülhamid'e kadar dayanmasýna raðmen biz, bunlarýn en yeni versiyonlarýný 28 Þubat'ta ve e-muhtýra olaylarýnda yaþadýk.
O günlerde de toplumu ve devleti þekillendirmeye yönelik adýmlardan önce, ideolojik dürtüler ve enstrümanlarla geceler düzenlenmeye ve toplumu kutuplaþtýrýcý olaylar sahnelenmeye baþlanmýþtý.
Bugün yaþanan sýra dýþý ve hayatýn olaðan akýþýna aykýrý olaylara baktýðýmýzda perde arkasýnda ayný senaryoyu ve niyeti görmek mümkün gibi.
Toplumun sinir uçlarýyla oynamak suretiyle belli mihraklarý harekete geçirmek...
Ýster istemez akla masum olmayan Gezi olaylarý geliyor!
Tarih tekerrür edip geçmiþte yaþanan acý tecrübeler tekrarlanýr mý?
Bu soruya cevap verecek olan toplum ve devlettir. Eðer geçmiþte yaþananlardan ibret alýndýysa tarih tekerrür etmeyecektir. Ýnþallah ibret alýnmýþtýr!