Sıradışı bir tatil önerisi

Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, hangi tatil bölgesini tercih ederseniz edin, keşfedeceğiniz, doğanın içinde kaybolmuş eşsiz koylar, farklı kültürlerin izlerini taşıyan bir tarih sizi bekliyor olacak. Bu hafta sizinle paylaşacaklarımın fazlasını yaşamak için Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin kalbinde dağı, denizi, doğayı, kültür ve tarihi ile adeta bir başyapıt olabilecek bir tabloya turkuazından yeşiline tüm renkleriyle dokunabileceğiniz bir tatil sizleri bekliyor.

Türkiye’miz eşsiz coğrafyası ile Allah’ın bahşettiği dünyadaki tatil cenneti. Antik dönemlerde ışıklar ülkesi diye bilinen Likya medeniyetinin iz sürdüğü Fethiye sınırları içinde Dalaman Havalimanından kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Kabak Koyu; şezlongun bile olmadığı, doğallığı bozulmamış, kendinizi dinleyebileceğiniz bir tatil için ilginç olabilir ne dersiniz?

Tekneyle yapacağınız birkaç saatlik gezinti ile bile denizin tadını çıkarabilirsiniz. Cennet koyu, Soğuk su, Korsanlar Koyu, Mavi Mağara’da yeşile bakıp, isterseniz de Kelebekler Vadisi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Likya Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan 1.5 saatlik yürüyüş mesafesiyle Aladere Şelalesi’ni de görmenizi tavsiye ederim.

Likya gecelerinde ise Nena Sahne’de denizin üzerinde kurulan sahne platformunda düzenlenen konser etkinliklerini izleyebilirsiniz.

Nerede konaklayabilirim derseniz, betonlaşan kalabalık şehirlerden uzaklarda, doğayla baş başa, on dönüm arazide birbirinden bağımsız, her odası ve otelin her alanı deniz manzaralı, sonsuzluk havuzu, özel tasarım salıncakları, sedir ağacından mobilyaları, seyir terası ve dinlenme alanları, özenle seçilmiş çiçeklerden sunumlarına varana dek kendinizi şımartabileceğiniz sıra dışı konumuyla dünyanın dikkatini çekebilecek ilginç bir otel Lissiya Hotel...

Ev sahibesi Sabriye Gürçam, on yıllık Fethiye otelciliği tecrübesiyle “Balayı ve yetişkinler için kişiye özel hassasiyetlerle misafirlerimizi ağırladığımız bir otelcilik anlayışına sahibiz” diyor. Otelin Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Coşkun Yılmaz ise hayallerinin peşinden tutkuyla koşan, farklı projeleri Türkiye’de ve Almanya’da hayata geçiren bir isim. Yıllar öncesinde tatile geldiği Kabak Koyu’nda doğayla iç içe lüksü, konforu ve farklı mimariyi birleştirerek hayallerinin otelini Türk turizmine kazandırmış.

Kısacası dinlence, eğlence, aktivite, deniz, kültür, tarih ve daha fazlasın için kendime ayırdığım bir tatil olsun diyorsanız doğru yerdesiniz.

Tatil tadında kalın...