Sistem çöktü!

Oynadığı son 9 resmi maçta sadece tek bir galibiyet alabilen Galatasaray, ligde Beşiktaş’a kaybettikten sonra aradaki puan farkı 9’a çıktı. Galatasaray’da “Mustafa Denizli gelir işler düzelir” diyenler, Hamza hocanın geldiği zamanki etkiyi yapamadığını gördüler. Futbolcuya dayalı sistem her zaman kaybetmeye mahkumdur. Bu sistem; “oyuncular ister hoca gider, oyuncular ister hoca gelir” sistemidir. Galatasaray’da sistem çökmüştür. Elde kalan bir tek Türkiye Kupası’dır. En azından orası Avrupa’ya giden en kısa yoldur.. Ligde işler düzelir mi, ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Beşiktaş maçında bile Chedjou’yu Selçuk’la oynatan Mustafa hocanın bu defansif orta saha kurgusu maalesef Nasreddin Hoca hikayesine dönmüştür: Ya tutarsa!

Maça gelince.. Umut, Douglau’nun bariz hatasından takipçiliğiyle 9’da golü buldu. Takım oyununu iyi oynayan Cihat hocanın takımı, ilk yarıda yedek ağırlıklı Galatasaray karşısında vasattı. Bu yarıda Akhisar forveti kaleci Cenk’i hiç rahatsız etmedi hatta Cenk, top gelmediğinden soğuktan üşüdü!.

24’te Yasin’in getirdiği topu tek vuruşla gol yapan isim Bilal’di. Akhisarlı topçular, Galatasaraylı oyunculara topla oynama imkanı tanıyıp hiçbir direnç götermediler. Bu takım bu puanları nasıl almış dedirttiler bana.. Böyle olunca da Galatasaray’ın yedekleri daha iyiymiş gibi göründüler.

Takım defansını çok iyi yapan Galatasaray hücumda da etkiliydi. Uzun zamandır seyircinin hasret kaldığı kanat ataklarını ve gerçek büyük takım baskısını yaptılar desek yeridir.

Tarık, Olcan, Emre, Yasin, Umut oyuna etki eden oyuncular olarak öne çıktılar.

İkinci yarıda tek hızlı atakta Lua Lua golü yaptı. Koskoca Galatasaray takımı böyle goller yemez! Yiyorsa da önlemini alır!