Sistem hatasının faturası!

Fenerbahçe Monaco karşısındaki rövanş maçına çok kötü bir başlangıç yaptı. Orta sahasız bir futbol sergileyen Fenerbahçe daha hemen maçın başında Falcao’nun gol pasını Germain golle sonuçlandırınca, Monaco öne geçmiş oldu. Maçın olmayan penaltısını Falcao hakem kararına saygılarını sunarak gole çevirip Monaco’nun farkı açmasına yol açtı.

Pozisyonlar bulduk. Örneğin Fernandao cepheden gördüğü rakip kaleye o kadar kötü bir vuruş yaptı ki, topu auta atarak Fenerbahçe’yi bir golden etti. İkinci yarı ilk önce Emenike’nin direkten dönen topu Fenerbahçe şanssızlığı olurken, hemen sonrasındaki bir pozisyonda Emenike beklenen Fenerbahçe golünü Monaco ağlarına gönderdi.

Tam tur ümitleri içine girdiğimiz dönemde bir kez daha Germain’den gelen 3. Monaco golüyle tur şansını yitirdik. Fenerbahçe orta sahasında Ozan Tufan ile Jozef’in bu kadar yetersiz görüntü vermeleri bir tek Salih’e yükün binmesi Fener’inn beklenen düzeyden geri kalmasına neden oldu. Ayrıca ben Pereira’yı bir türlü anlamıyorum. Hasan Ali’yi hiç de alışık olmadığı bir yerde oynatıyor. Savunmanın soluna çektiği Neustadter’le önünde Hasan Ali’yi oynatması bu futbolcumuzun maça havlu atmasına neden oldu. Bir de gol ümitlerimizden biri olan Fernandao, Fenerbahçe’yi maçın başından sonuna kadar 10 kişi oynamaya mahkum etti. Ben böylesine bir santrfor ve golcüyü hiç anlamış değilim. Ne dripling yapabiliyor, ne rakip geçebiliyor, ne de herhangi bir hava topunda hakimiyetinin olduğunu göremiyoruz.  Bu maçı kaybeden Fenerbahçe değildir. Pereira’nın sistem hatasıdır bence.