Siyah giyen adamların sırları

SERDAR AKBIYIK  [email protected]

Men In Black 1997 yılında gösterime çıktığında büyük sükse yapmıştı. Hem senaryosu çok eğlenceli hem de oyuncuları çok karizmatikti. Düşünsenize bir tarafta Will Smith’in sempatikliği diğer tarafta Tommy Lee Jones’un ketum ve sert duruşu... İkilinin doğal renkleri birbirine tezat oluşturuyor ve tam beyazperdelik bir çatışma yaratıyor. Bir de bu karizmatik ilişkinin üzerine siyah takım elbiseler ve güneş gözlükleri olunca tabii tadından yenmiyor. İlk filmde Jones’un canlandırdığı Bay K kendine bir yardımcı seçiyordu. Smith, tecrübesiz yardımcı Bay J’yi canlandırdığında kariyerinin zirvesine tırmanmaya başladı. Daha sonra I Robot, I am Legend, Hancock gibi başarılı bilimkurgularda gördük oyuncuyu. Hikayemize geri dönersek... Dünyada saklanan uzaylılar sınırı aştıkları zaman bizim uçarı ajanlarımızın kontrolüne giriyorlardı yani dünyadaki uzaylı polisleriydi ikili. 2002’de serinin ikinci filmi çıktı.

Bu son filmde ajanlarımızın bazı sırlarını öğreniyoruz. Ajan K’nın hayatı ve gezegenin kaderi risk altındayken, Ajan J’nin zamanda geri gidip olayları düzeltmesi gerekecek. Ajan J evrende Ajan K’nın ona asla anlatmadığı sırların olduğunu anlayacak. Bunlar Ajan J’nin ortağının, insanlığın geleceğini kurtarmak üzere genç Ajan K ile birlikte çalışmaya başlamasıyla birer birer ortaya çıkacak.

Genç Ajan K’yı Josh Brolin canlandırıyor. Filmin en başarılı yönü de Brolin’in Tommy Lee Jones’u bu kadar iyi gözlemleyip onun gençliğini muhteşem bir şekilde yorumlaması. Bu muhteşem üçlünün yanında Emma Thompson, Alice Eve gibi iki muhteşem kadın oyuncu macerayı tamamlıyor. Tabii ki filmde insanın kanını donduran yaratıklar, güldüren uzaylılar, silahlar ve ilginç araçlar var. Hiç kuşkusuz sezonun en eğlenceli yapımlarından biri Siyah Giyen Adamlar 3.