Siyaseti bırak vatandaşa bak...

Medya sadece siyasetle mi ilgilenir ya da sadece siyasetle mi ilgilenmeli? 

Ucuz magazin kavgaları, sahada oynanan futboldan başka her şeyin konuşulduğu spor programlarımdan, genç kızların birbirlerine çemkirdiği garip yarışma programları değil ama siyasete alternatif olarak sorduğum soru. 

Medya dediğimiz sistem siyasetçinin vatandaşa olan mesajını aktarıyor da vatandaşın derdini, arzusunu duyurmakta patinaj yapıyor zaman zaman...

***

Akaryakıt ürünlerinin fiyatları son 7 ayda yaklaşık yüzde 20 oranında geri gitti.

Bu bilgiyi kenara koyup biraz hafızamızı çalıştıralım.

Benzine ya da motorine ne zaman zam gelse neredeyse tüm ürünlere zam yapılır, gerekçe de kullanılan enerji maliyeti ve nakliye fiyatlarındaki artış olurdu. 

Yani gelen zam hemen fiyatlara yansıtılırdı. Gelen zammı hemen fiyatlara yansıtan zihniyet yapılan indirimlerde neden etiketlere dokunmuyor peki? 

İthal ürün, ham maddesi içinde ithal ürün kullananlar kur farkı açıklaması yapabilirler ama ta mamen yerli olan temel gıda maddelerinin fiyatları neden aşağıya gitmiyor mesela?

Medyanın görevlerinden birisi de bunu sormak ve sorgulamak olmalı...

***

Aile hekimliğimi merkezlerinin kapalı olduğu saat ve günlerde vatandaştan alınan 35 lira  enjeksiyon parası da medyanın derdi olmalı, dalında 50 kuruş olan Selçuk mandalinasının İstanbul’da 4 liraya satılması da... 

Bonzai belasını anlatmak, tehlikeleri duyurmak görevdir, bu başarılıyor.

Kadın cinayetlerinde hassasiyet konusunda da sıkıntı yok belki ama etiketler de en az bu saydıklarımız kadar önemli vatandaş için. 
Farkında olan var mı?