Skor iyi, ya futbol

Fenerbahçe, Limassol karşısında çok gergin ve zor geçeceğini zannettiğimiz bu maçta futbolcuların saha içi görüntüleri birbirlerine zeytin dalı uzatırcasına dostluk mesajlarıyla doluydu. Ortaya konan futbola baktığım zaman iki takımın da öyle fazla zevk veren bir futbol sergilediklerini söyleyemem. Böylesi maçlar puan kazanma maçlarıdır. Bu yüzden pozisyon azdır. Fener iyi futbol oynadı mı? Hayır... Tedbirli miydi? Evet...

AEL takımı zaman zaman pozisyon bulmasına rağmen kaleci Volkan çok önemli golleri engelleyen performans sergiledi. Onu ayrıca kutlamak isterim.  Fenerbahçe konumu itibariyle mevcut puanını artıya getirebilmek için kornerden gelen topta Egemen’in mükemmel kafa golüyle öne geçmesini bildi.

Futbol seyredenlere zevk vermek için önemsenen bir oyun. Ama hep iyi oynayarak maç kaybedeceğine; böylesine bir futbol anlayışıyla maçı kazanıp, puanlarını arttırabiliyorsan; bunun da başarı grafiğini UEFA Kupası’nda üst sıralara taşımalısın. Bunu da her zaman önemserim.

AEL takımı çok önemli bir futbol takımı değil. Zaten sıralamadaki yeri de ortada. Ama Fenerbahçe için özellikle böylesine enternasyonel turnuvalarda hesap-kitap maçı olarak kazanıyorsa; o alınan puanları alkışalamak gerekir. Biz de onu yapıyoruz.

Eğer Fener maçı mutlaka kazanmak gerektiği gibi bir futbolla sahaya çıksaydı, inanın fark yapardı. Ama o anlayışla değildi. Tedbiri elden bırakmamaya özen gösterdi. Eğer eleştirecek bir yan bulmak istersek; orta sahadaki oyun anlayışı neden bu kadar geriye yaslanıyor anlamıyoruz. Sıkıntıların devamı gibi geldi bana... Özellikle Selçuk’un bu kadar geriye yaslanarak enine ve geriye oynama anlayışını seyretmekten sıkıldığımı belirtmek isterim.

Orta saha oyuncuları riski kabullenen adamlardır. Oyunu kuran, takımı hücuma kaldıranlardır. Eğer pozisyon buluyorsa gol şutlarıyla rakip kaleyi yoklayanlardır. Elbette Egemen’in attığı golle kazanılan puanlar takım adına ne kadar önemliyse; futbol adına da orta sahayı elinde tutup hücuma fazla adamla gollere koşmaktır benim anladığım kadarıyla...

Çok fazla detaya girmenin anlamı yok. Fenerbahçe bu maçtaki aldığı üç puanla gruptaki yerini bir hayli sağlamlaştırdı. Ama bu futbol; bundan sonra oynanacak Marsilya’daki maçta tekrarlanırsa; çok da iç açıcı bir sonuç olmaz.