Sneijder&Bruma’nın iştahı yeterli olmadı

Transferin son günlerinde Sigthorsson ve Nigel de Jong’u kadrosuna katan Galatasaray iyi takım olmaktan öteye şampiyon kadro oldu bence. Maça iyi başlayan ve ilk 20 dakika içerisinde hem pas oyununu hem de dikine mesafe katederek oyunu rakibin yarı sahasına yıkan taraf Galatasaray’dı. Özellikle Yasin, Bruma ve Sneijder üçlüsünün iştahlı olması, takıma hareket katmaları göze çarptı. 12’nci dakikada Bruma kendi çabasıyla getirdiği topu yerden gönderdi. Yasin sert bir vuruşla golü yaptı. Bruma’nın hem fizik gücü hem de teknik kapasitesi her geçen gün gelişiyor, izleyenlere keyif veriyor.

Kayseri 36’da Sabri’nin hatasından yakaladığı fırsatı gole çevirse beraberliği yakalayacaktı. Ev sahibi Sarı-Kırmızılılar ilk yarının sonunda Nakoulma ve Welliton’un hızlı kontraataklarıyla etkili oldu. Galatasaray son 5 dakika oyun temposunu düşürdüğü anda Mijailovic’in ortasında yine tipik Cim-Bom’un eşleşmesindeki hatayı affetmeyen isim geçen hafta Fenerbahçe’ye 2 gol atan Welliton’du. Galatasaray’ı da es geçmeyerek skoru eşitleyen isim oldu. Galatasaray’da Tolga ile Selçuk, hücumdaki Sneijder, Yasin, Bruma ve Eren’e destek olup forse edemediler. Bir de ileri uçtaki oyuncular defansif dönüşleri yapamayınca Galatasaray oyundan düştü.

Galatasaray ikinci yarıya Selçuk’u çıkarıp, De Jong’u alarak başlayıp taktiksel değişikliğe gitti. De Jong’u hazır bulmadım. Kilosu var. İleri gidince geri gelemiyor, geride kalınca atağa destek olamıyor. Zamana ihtiyacı var. Galatasaray’da Sneijder’ın isteğine yakın bir tek ikinci yarıda Bruma vardı. Orta alanda Tolga her yere bastı ama o da defansın arasında kaybolup çare olamadı. Yasin-Josue, Selçuk-De Jong değişiklikleri etkisini hissettirmeyen hatta ‘niye yapıldı?’ denilen değişikliklerdi.