Sneijder kara bulutları dağıttı

Derbiye Galatasaray kendi sahasında iyi başlar diye düşünürken oyunun ilk yarıdaki hakimi Fenerbahçe’ydi.

Galatasaray takımında etkili olan bir tek oyuncuyu ilk yarıda göremedim. Topun ve oyunun hakimi pası da iyi yapan Fenerbahçe’ydi. Meireles ve Emenike’yle de 2 tane yüzde yüz gol pozisyonundan yararlanmadılar.

Galatasaray’da Selçuk çok temposuz, Melo desen seyirciyi iyi bağlamış hep tribüne oynuyor. Olcan, Trabzon değil kardeşim burası al topu çalım at oyunu değil bu oyun. Dzemaili var mı yok mu belli değil.

Yakın zamana kadar olan derbilerde Galatasaray takımının bu kadar aciz kaldığını ilk kez gördüm.

İlk yarıda Galatasaray’ın tek bir pozisyonu bile yoktu.

52. dakikada da Alves’in gördüğü kırmızı kartta Cüneyt Çakır doğru karar verdi. Alves’in aldığı kart resmen takımını sabote etmekden başka bir şey değildi bence. Gereksiz ve amacı olmayan bir hareket. Durduk yere kramponunun Dzemaili’nin sırtında ne işi var?

Fenerbahçe 10 kişi kalınca ister istemez skoru koruma amaçlı takım halinde  geriye yaslanmak zorunda kaldı. Emre’nin de sakatlanarak çıkması ile birlikte orta alanda da sıkıntılar başladı.

Alves sağolsun, bu karttan sonra oyunun seyri ve akışı tamamıyla Galatasaray’a geçti.

Fenerbahçe Kadlec’le on kişi kalmışken yüzde yüz golü yapmış olsa derbiye damga vuracaktı ama o da zor olanı yapıp topu dışarı attı.

Bu tür maçlarda tecrübe her zaman ağır basar. Bazı isimler vardır ki kritik bir anda ortaya çıkar ve işi bitirirler.

Maç öncesi yazımda Sneijder’ın kader adamı olacağını belirtmiştim. Hollandalı maçın son bölümüne kadar yattı, fazla etkili olamadı. Ama istatistikleri yıldızlar bozar.. Bu oyuncu da son 10 dakika içerisinde sahneye çıktı ve işi bitirdi. Sneijder 88’de topa öyle bir vurduki kaleci Volkan’ın yapacağı bir şey yoktu. Hollandalı durdu durdu maç biterken coştu.. 90+1’deki ikinci füzesi maçın skorunu belirledi...

Galatasaray’ın bu zaferi hem takımı, hem Prandelli’yi kurtardı.. Beraberlikte belki fazla tepki olmazdı ama bir yenilgi halinde Sarı-Kırmızılı takım karışabilirdi. Sneijder şimdilik kara bulutları dağıttı.. İlk defa bir derbinin kavgasız bitmesi de sevindirici oldu.