Sneijder, Muslera Bruma hepsi o kadar

Akhisar hızlı başlangıcının karşılığını Vaz Te’nin erken golüyle buldu ve maça avantajlı başladı. Galatasaray’ın kronik hastalığı duran topta adam paylaşımında bu sefer kaptan Selçuk hatalı olan isimdi. Akhisar golden sonra ileride bir tek Rodallega’yı bıraktı. Rakibi kendi yarı alanında bekleyip kontraatakla gol arama taktiğini uyguladılar. Galatasaray ise oyunu tamamen Akhisar yarı sahasına yıktı. Ancak CimBom’un Sneijder dışında şut çeken oyuncusu yok. Bruma adam eksiltiyor ama gol atma özelliği çok az. Selçuk ile Tolga’nın ileri uca destekleri yetersiz, şut denemeleri yok. Selçuk İnan sahada var mı yok mu belli değil.

Galatasaray’da yaratıcı oyuncu sıkıntısı var. Ne stoperler, ne de kanatlar oyuna katkıda bulunuyor. Suya sabuna dokunmayan çok sayıdaki oyuncu topluluğundan fazlası beklenemez. Sneijder ve Eren işbirliği 36.dakikada kendini gösterdi. Sneijder’ın ortasında Eren’in şık kafa vuruşu eşitliği getirdi. Maçın en etkili isimleri Sneijder ve Muslera’ydı. Sneijder takımını adeta maestro gibi yönetti, şutlarıyla tribünleri heyecanlandırdı. Muslera kurtarışlarıyla Galatasaray’a hayat verdi. Eren iki haftadır attığı gollerle beklentilerin üzerinde performans sergiledi.

2.yarıda Akhisar hücum gücünü arttırdı. Ancak Sneijder’ın tehlikeli yerden şut denemeleri kaleci Fatih’te eridi. Eren’in sakatlanıp oyundan çıkması talihsizlikti. Akhisar, Rodallega ile iki net pozisyondan yararlanamadı. Sarı-Kırmızılılar hızlı çıktı, Bruma’nın driplingi ve sol tarafa Yasin’e pası ve bu oyuncunun golü tam bir kontraatak nasıl yapılır örneğiydi. 90+2’de Bruma az olan gol özelliğini konuşturup bir gol daha atınca Galatasaray, Manisa’dan şen döndü.