Sneijder vakası!

İyi ki Sneijder çıktı. Eğer Sneijder  olmasaydı, hazırlık maçları ile var olan futbolcuların form durumları ve teknik direktörlerin yeterliliği veya yetersizliği ile ilgili yazılar yazıp duracaktık. Tabii, bunları da hiç kimse okumayacaktı. Sneijder, yeniden spor sayfalarını gündemin 1. sırasına oturttu. Her şeyden önce G.Saray’ın Sneijder’e ihtiyacı var mı, yok mu ona bakalım. Bana sorarsanız yok. Ama G.Saray’ın Lincoln’e de ihtiyacı yoktu, ona da zamanında dünyanın parası ödenmişti ve fos çıktı. Elbette Sneijder,  Lincoln değil. Gerçekten dünyanın sayılı oyuncularından. Ama onun oynadığı yerde G.Saray’ın elinde Selçuk gibi bir futbolcu var. Selçuk ve Sneijder  bir arada oynar mı, oynamaz mı birlikte göreceğiz, eğer bu transfer gerçekleşirse...

G.Saray’ın en büyük sorunu savunmasında. Ujfalusi ameliyat olacak. Eboue, Afrika Kupası’nda, Hakan sakat. Geriye Dany ile Semih kalıyor. Yani savunmanın solu ve sağı boş! Sağda Sabri’den medet ummak hayalcilik. En son Alanya maçında gördük. 20 yaşında amatörlükten yeni kurtulmuş çocuklar, Sabri’yi çok rahat geçebildi. Hele hele Alanyaspor öyle bir ikinci gol attı ki, G.Saray’da savunmanın rezaleti hepten ortaya çıktı. Fatih herhalde Eboue gelene kadar Hamit’i sağ beke çekecektir. Bu da sağ kanatta boşluk yaratacak. Solda Riera ama önünde kimse yok! Çünkü Amrabat da Afrika’da!

G.Saray, Sneijder için gerçekten kasasından 30 milyon euro gibi bir para çıkarıyorsa bu parayla hem savunmasını çok güçlendirir hem de kanatlarını takviye edebilirdi. Zaten Fatih Terim’in suskunluğu da buradan kaynaklanıyor. Fatih elbette Sneijder’i kadrosunda görmek ister. Ama önce savunmasını düzene sokması gerekiyor. Eldeki mevcutla da bu savunmanın çok zorlanacağı belli.

Sonra G.Saray’ın iki kanadı da çalışmıyor. Birinci yarıda atılan gollere bakın; çoğunluğu göbekten duvar pasları ile verkaçlarla ya da duran toplardan. Onun için Sneijder, G.Saray’ın sorunlarına tam anlamıyla çözmez. Ama G.Saray’ı zamanında Hagi ile Popescu’nun dünya medyasına taşıdığı gibi taşıyacaktır.  Sneijder, çok pahalıya mal olacaktır ama Galatasaray bu parayı hem forma satışları hem de Şampiyonlar Ligi’nde bir tur daha atlayarak çıkarabilir. Ayrıca Sneijder’in parasının bir bölümünü de sponsorların karşılayacağı duyumu doğruysa, o zaman maliyet neredeyse yarıya inmiş olur.