Sneijder ve Burak Aslan’ı ateşledi

Galatasaray’ın iki önemli rakibi Fenerbahçe ve Beşiktaş kazanınca, Balıkesirspor maçı Hamza Hoca ve oyuncular üzerinde üst sıralardan kopmamak adına büyük bir baskı oluşturdu. Hamza hoca, ofansif ve kanat organizasyonlarını iyi yapan bir kadroyla maça çıktı. Telles’in yerine Olcan’ı görevlendiren deneyimli teknik adam, Umut’u kenara alarak Bruma’yı sahaya sürdü. Hamzaoğlu’nun sürprizi ise Yasin oldu. Sağda Tarık-Bruma, solda Olcan-Yasin ikililerini tercih etti. Önde Burak arkasında Sneijder’li, hücum gücü yüksek bir organizasyon vardı.

Galatasaray maça kötü başlangıç yaptı ama 16. dakikada gelen golden sonra maç tamamen Sarı-Kırmızılılar’ın eline geçti. Coşkulu ve çabuk oyun, farklı skorda etkili oldu.

Galatasaray ilk yarıyı Chedjou, Sneijder ve Burak’ın golleriyle 3-0 gibi net bir skorla kapadı. Burak sakatlıktan sonra müthiş bir dönüş yaptı. Burak’ın Yasin’le paslaşması sonucu uzak direğe gönderdiği ayak içi plase golü takdire şayandı.

İkinci yarıya 3 farklı skorun avantajını kullanarak başlayan Galatasaray’da Hamza hoca, Melo’nun yerine Emre, Yasin’in yerine de Umut değişikliklerini yaptı. Balıkesirspor’un iki defansif orta saha oyuncusundan Aykut kırmızı kartla oyun dışı kalınca Galatasaray’ın farkı artıracağı akıllara geldi. Ancak bir gol atan Zec’in bir şutu da direkten döndü.

Galatasaray takım olarak iyiydi. Ancak Muslera, Chedjou, Melo, Selçuk, Snejder, Yasin ve Burak gecenin yıldızlarıydı. Balıkesirspor ise Kemal hoca geldikten sonra uzun süredir bu kadar golü kalesinde ilk defa gördü.

Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun’un ilk yarıda Yasin’e ve Burak’a yapılan penaltıları es geçmesi hataydı.

Balıkesirsporlu yöneticilere bir çift lafım var: 30 yıl aradan sonra çıktığınız Spor Toto Süper Lig’de PTT 1. Lig ağırlıklı bir kadro kurarsanız, ancak asansör takım olursunuz.