Sneijder’i çok ararlar

Transfere çok hızlı giren Galatasaray takımı Bafetimbi Gomis, Maicon ve Younes Belhanda’dan sonra daha yavaş hareket etmeye başladı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar Wesley Sneijder’in durumunun açıklığa kavuşmasını beklerken, yönetim cephesinden gelen açıklamalar ise hem teknik direktör Igor Tudor’un hem de yönetim kurulunun Hollandalı oyuncunun kalmasına pek sıcak bakmadığını gösteriyor.

Ancak önümüzdeki sezon Wesley Sneijder’in gönderilmesi halinde olası bir başarısızlık durumunda Galatasaray taraftarının tüm faturayı teknik direktör Tudor ve Başkan Özbek’e keseceğini de herkesin bilmesi gerekir.

Ayrıca Sarı-Kırmızılı takım diğer eksikliklerini giderebilmek için bir an önce harekete geçmeli ve gereken transferleri zaman geçirmeden bir an önce bitirmelidir.

Fenerbahçe takımı ise Mehmet Ekici, Mathieu Valbuena ve Nabil Dirar transferlerinden sonra İspanyol takımı Malaga’dan 33 yaşındaki kaleci Carlos Kameni’yi transfer ederek hem sakatlanan kalecisi Fabiano’nun yerini doldurdu hem de Volkan Demirel ile yeni kalecisine rekabet ortamı yaratmış oldu.

Ancak yapılan bu kaleci transferine rağmen görünen o ki, ilerlemiş yaşına rağmen gelecek sezon da Fenerbahçe takımının kalesini yine Volkan Demirel koruyacak.

Sarı-Lacivertli takım her iki kanat için de iki kaliteli oyuncu bulmak zorunda. Ayrıca iyi bir santrfor da kesinlikle kadroya dahil edilmeli. Stoper mevkii için de Simon Kjaer’in takımda kalması çok önemli. Eğer ki Kjaer gönderilecekse o kalitede bir savunmacının alınması gerekir. Yoksa hesaplar tutmayabilir.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sadece Aykut Kocaman’ı takımın başına getirmekle şampiyon olacağını zannediyorsa yanıldığını çok kısa zamanda anlayacaktır.

Son iki yılın şampiyonu Beşiktaş ise elindeki kadroya güvenerek transferde oldukça yavaş hareket ediyor. Transferi aceleye getirmiyor. Stoper mevkisi için Real Madrid’ten alınan Portekizli oyuncu Pepe’nin deneyimi ve kalitesi tartışılmaz. Ancak Pepe’nin oyun içindeki huysuzlukları ise Siyah-Beyazlı takım için hem Süper Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde zaman zaman sorunlar yaratacaktır.