Şok geride kaldı şimdi şov zamanı

Sezona oldukça mutsuz başlayan, teknik direktör Tudor konusunda kararsız bir tutum izleyen Galatasaray yönetimi üst üste yaptığı transferlerin takıma faydalı olması ve ilk 2 haftada alınan bol gollü 2 galibiyet ile Avrupa Ligi ön elemesinde yaşanan şoku üzerinden atmıştı.

Dün akşam da ilk yarıda biraz zorlansa da 2. yarıdaki iyi oyunu ile yine kazanan Aslan, ligin puan kaybetmeyen tek takımı olma özelliğini yine sürdürdü.

Bu sezon Galatasaray’ın en önemli özelliği disiplinli oyundan hiç kopmaması. İyi oynamadıkları zamanlarda bile sabırlılar ve hiçbir futbolcu kafasına göre takılamıyor. Top rakipte iken tüm takım her şeyi ile baskı yapmayı deniyor.
Sarı-Kırmızılı takım ilk yarı boyunca karşısında çok diri bir Sivasspor takımı buldu. Rakibin oyun kurmada en iyi oyuncusunun Fernando olduğunu bilen Sivassporlular bu oyuncuya özellikle ilk yirmi dakikada yaptıkları baskı ile Galatasaray’ın pas trafiğini engellediler. Sarı-Kırmızılıların ilk iki haftadaki önemli silahı Gomis ise her pozisyonda başında iki rakip oyuncu bulunca oldukça etkisiz kaldı.

Stoper Maicon savunmada hata yapmasa da topu oyuna sokma konusunda sıkıntılı bir oyuncu. Bu sezonun süpriz golcüsü Tolga Ciğerci dün akşam iyi oyununu iki yarıdaki iki guzel golü ile süsledi.
2 yarı Galatasaray oldukça etkili oynadı ve taraftarını da oldukça mutlu etti.
Geçtiğimiz hafta bazı kararları tartışılsa da Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oldukça sert geçen mücadeleyi başarılı sayılacak bir şekilde yöneten Ali Palabıyık dün gece de Serdar Aziz’e göstermediği sarı kart haricinde iyi bir yönetim sergiledi.

İlk yarıda topsuz alanda rakibini formasından çeken Mariano’ya gösterdiği sarı doğruydu. Galatasaray ceza alanının hemen hemen dışında rakibi Cyriac’a sert ve kontrolsüz bir şekilde faul yapan Serdar Aziz’e sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Daha sonra bu kez rakibi Kone’ye arkadan sert ve kontrolsüz bir faul yapan Serdar Aziz’e yerinde bir sarı kart gösterdi.

2. yarıda Gomis’in topu ağlara gönderdiği pozisyon ofsayttı. Hakemin Tolga Ciğerci’ye gösterdiği sarı kart ve el ile oynama nedeniyle Galatasaray lehine verdiği penaltı kararı doğruydu.