Sokak Kadınları…!

Bu ülke öyle kolay kazanılmadı, kolay vermeyiz” diyerek, Senin/Benim cilik yapmak suretiyle; halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanan ve alenen aşağılayarak suç işleyen zavallı bir mücrim kesim var maalesef..!

Sokak’ta çalışmış CHP’ci gasteci A. Aslan  ve söylediklerinden anlaşıldığı kadarıyla “sokakta jop yemeyi” aşererek, sokağa çıkmaya karar vermiş CHP’li vekil Melda Onur, bu kesimin son, gündemde tutunmaya çalışanları..!

Zan ediyorlar ki, ülke babalarının malıydı. Ve birileri gelmiş ellerinden almıştı, onlar da şimdi yitiklerini arıyor..!

Kim siniz ve ne  siniz siz, ey zavallı şaşkolozlar..!

Fütursuzluğunuz nerden kaynaklanıyor, nasıl bir ruh ve cinnet halidir bu..!

Kimin memleketini kime vermiyorsunuz ey işgalci beslemesi ürünler..!

Kolay vermeyiz dediğiniz büyük medeniyet bakiyesi  memleket ve siz, kel alaka yani..!

Topraklarında hayat süren her kesin ve kesimin bu memleketi, toprakları sahiplenmesi gayet doğal hakkıdır..!

Ama sen kalkıp, sen yoksun ben varım, dersen… Bu ülke senin değil benim dersen..! Benim olduğu için de ben ne dersem o olur, sen de benim istediğim gibi yaşayacaksın, sınırları ben çizeceğim, benim istediğim gibi inanacaksın, benim istediğim gibi  konuşacak ve düşüneceksin, dersen olmaz..!

Gerekirse, sokakta.., gerekirse silahla.., felan filan gibi eşkıya lafları edersen..! Bu lafları sarhoş kafayla bile demiş olsan karşılığını alırsın..!

Kimse kusura bakmasın, bu hadsizliğe birileri kalkıp bi dakka der..!

Bir yere sahiplenip burası benim dedin mi,  sahiplik belgeni göster bakalım demezler mi insana..!

Madem öyle senin/benim hikayesi var..! Söyle bakalım kimden kaldı sana bu topraklar… Baban kim, deden kim, soyun kimlere dayanıyor, hangi soydan, hangi boydan miras kaldı bu memleket sana..?  Yoksa bedel ödeyip satın mı aldın bu toprakları bu ülkeyi..!

Ey Sokak’ta çalışmış ve çalışmak için sokağa çıkmaya karar vermiş zavallı kadınlar  ve benzer oryantriği hırpalanmış kafalar..!

Konuşmaya başladığınızda en fazla Cumhuriyetin ilanına gidiyor soyunuz ve ömrünüz..! Ki o Cumhuriyet de Devleti Ali Osmani’nin gelişen şartlar çerçevesinde meşrutiyetle başlayan Dünya’ya ayak uydurma gayretlerinin bir neticesinden başka bir şey de değildi..! Yani sözde sahiplenmeye çalıştığınız Cumhuriyet’inde uzaktan yakından sizinle alakası yok..!

Cumhuriyet, cumhurun kendi kendini istediği gibi yönetmesi değil mi..! Öyle mi oldu..!

Cumhuriyet adı altında,  istiklal mücadelesinden bitap çıkmış milleti en katı diktatörlüklerde bile görülemeyecek bir zalimlikle siz ezmediniz mi..!

Soyunuzu dayandırdığınız anlayışın yobaz devrim uygulamaları  ortada..! Bu millet mi istedi binlerce yıllık kültüründen uzaklaşmayı, dininden uzaklaşmayı, binlerce yıldır kanla canla yoğurarak oluşturduğu koskoca merhamet medeniyet değerlerini üç paraya satıp ve milleti geçmişinden koparan o devrim uygulamalarını..!

Acaba, işgalci İngiliz kalsaydı, sizin bu millete yaptığınız fenalığın yüzde birini yapabilir miydi..?

Bir kene gibi yapışıp kanını emdiğiniz milletin yakasından silkelendiniz ve yerlere düştünüz artık… Alçaklarda yaşamaya mahkûm etti sizi millet..!

İstilacıların desteği ile zorla ve silahla ele geçirerek yıllardır oradan oraya savurarak meşgul ettiğiniz devlet/millet artık uyanmıştır..!

Eğer sizin/bizim meselesi varsa, tabi ki sizin değil, bizimdir bu ülke, biziz bu aziz millet..!

Binlerce yıllık tarihi, medeniyeti, kültürü red edip hile, desise ve ihanet dolu 80 yıllık kısacık bir geçmişi olanların değil, binlerce yılıdır her türlü bedel ödenerek itina ile geliştirilmiş, Cumhuriyet de dâhil koskoca medeniyeti sahiplenen, kabullenen ve o uğurda asırlar boyu bu toprakları kanlarıyla sulayan millet çocuklarının dır bu ülke, bu topraklar ve daha ne si varsa..!

Kusura bakmayın, sizin gibi ayakların baş olduğu asırlık küçük parantez kapandı ve artık binlerce yıllık destan kaldığı yerden yazılmaya devam ediyor..!