Soldado kara bulutları dağıttı

Önce Beşiktaş’ın iki puan kaybı sonra Galatasaray’ın mağlubiyeti Fenerbahçe için büyük fırsattı. Kötü günler yaşayan Aykut Kocaman’ın istifa edip geri dönmesiyle sarsılan Sarı-Lacivertliler alacağı bir galibiyetle dertlerini bir nebze olsun unutacaktı.

Fenerbahçe sahasında Sivasspor maçına büyük bir coşku ve iştahla başladı. Mehmet Topal’ın Ozan Tufan’ın yerine oynaması, Hasan Ali’nin yerine İsmail’in tercih edilmesi sağ bekte Şener’in görev yapması mecburiyettendi. Sağ kanatta Dirar gerçek yerindeydi. Orta alanda Giuliano liderliğe soyundu. Sol kanatta ise Aatıf uzun bir süre sonra şans buldu. Zaten Kocaman’ın başka bir 11’i tercih etme imkanı yoktu. Çünkü sakatı ve cezalısı çoktu.

Aykut Kocaman için ne olursa olsun kazanmak çok önemliydi. Hocaya maç öncesi “1-0 mı, 4-0 mı olsun?” deseydiniz, “1-0 olsun benim olsun” derdi.

Çünkü takımın galip gelip psikolojik baskından kurtulması gerekirdi. Böyle bir atmosferde ilk yarı boyunca tek kale oynadılar. Dirar ile golü buldular. Sivas ne yaptı derseniz, sahasından çıkamadı. 45’inci dakikada tek fırsat yakaladı, Rybalka’nın kafa vuruşunda top Volkan’ın bakışları arasında direk dibinden auta gitti.

İkinci yarıya Sivas golle başladı. Fener defansının arasına atılan topta Bifouma kaleci Volkan’ı mağlup etmeyi başardı. Aykut Kocaman yapması gerekeni yaptı. Soldado’yu oyuna aldı, çift forvete döndü Bu değişiklik Fener’i kurtardı. Soldado ilk topla buluştuğu anda golünü attı, Fener komadan çıktı. Sonrasında İspanyol golcü iki kez daha ağları sarsıp galibiyeti perçinledi. Geceye damgasını vurdu.

Bifouma’nın da amatörce kendini oyundan attırması  Sivas’ın da bittiği andı. Sonuçta Fener kazandı, Aykut Kocaman ve futbolcular özgüven tazeledi. Fener’in üzerindeki kara bulutlar da dağıldı.