Solun pengueni lezbiyen olsun...

Türkiye’nin değişim ve demokratikleşmede aldığı önemli mesafelere rağmen, değişmemekte direnen öyle bir kesim var ki içlerinde hala ‘28 Şubat ruhu’ dolaşıyor.

Değişime hep kuşkuyla bakıyorlar, her demokratikleşme hamlesini ‘gizli niyet’ sorgulamasına tabi tutuyorlar. Kafa yapısı itibariyle, genel olarak Türkiye’nin değerleriyle pek barışık olmayan bu kesim, statükocu sol bir gelenekten beslendiği için, işin içinde en küçük bir Müslümanlık işareti gördüğünde bir anda bütün sağlıklı düşünme melekelerini kaybedebiliyor.

Neden böyle keskin bir başlangıç yaptığımı sanırım merak ediyorsunuzdur. Malum, bu ülkede bir ‘28 Şubat medyası’ var. Bu da nereden çıktı demeyin, evet altını çizerek söylüyorum böyle bir medya var. Bir türlü o günlerden 2013 Türkiye’sine gelemediler.

En yeni örnek, bilindiği gibi TİMAŞ Yayınları, iki yıl önce orijinalindeki metin ve görsellere sadık kalarak bir Amerikan çocuk kitabı yayınladı. Bu kitapta penguen ailesinin yaşlı kadın üyelerinden biri, başında “başörtü”yle sembolize edilmiş, çocuk penguenin başında ise şapka var.

Bu, son derece doğal bir yayıncılık eylemi. Böyle bir işin arkasında, nasıl bir gizli niyet aranabilir? Ya da şöyle soralım, zihinsel bir hastalıkla malul olmayan bir kafa yapısı “penguene bile başörtüsü taktırdılar” diyerek en masum bir kitaptan bile İslam karşıtlığı üretebilir?

Evet maalesef, bu ülkede hala ‘28 Şubat virüsü’nden kurtulamamış bir medya zihniyeti var ve onlar hiçbir medya etiğini dikkate almadan, söz konusu olan İslam’la ilgili bir olumsuzluk imajı oluşturmaksa habercilik ilkelerini rahatlıkla bir kenara bırakabiliyorlar.

Malum haberi ilk veren Hürriyet gazetesi... Gazete bu işi o kadar ciddiye alıyor ki, kitabın Amerika’da basılan orijinaline bakma zahmetine bile katlanmadan başörtülü penguenin, çocuklarda iz bırakacağı ve büyüdüklerinde başörtüsüne daha alışkın hale geleceklerini endişeyle okurlarına duyuruyor. Bunun için uzmanlardan görüşler alıyor ve kitabın sakıncalarını anlatıyor.

Ve sonuçta, ortaya asparagas bir haber çıkıyor. Asparagas olduğunun altını özellikle çiziyorum, çünkü yayınevi kitabın orijinali üzerinde herhangi bir tahrifatta bulunmamış ve aslına sadık kalarak yayınlamış. Esas itibariyle gazete, haberde açık bir tahrifat yapıyor ve TİMAŞ’ın penguene başörtüsü taktırdığı asparagasını üretiyor.

Hürriyet’in açtığı bu yoldan Oda TV, Sözcü Gazetesi, BirGün, SoLHaber, Gerçek Gündem gibi gazete ve sitelerle birlikte Ortodoks solun 28 Şubat versiyonu bütün yazarlar, aynı yalan haberin peşinde kuyruğa girdiler.

Diyebilirsiniz ki, bu sol geleneğe mensup arkadaşlar herhangi bir durumda Müslümanlığı çağrıştıracak bir görüntü ortaya çıktığında neden bu kadar coşuyorlar?

İşte 28 Şubat medyasına mensup olmak ve o iflah olmaz virüsü taşımak böyle bir şey... Düşünebiliyor musunuz, yayınevi kitabın orijinalindeki resimleri gazetelere gönderiyor ve haberi tekzip ediyor. Buna rağmen, bir ‘rütbeli’ 28 Şubat yazarı çıkıyor, “Dişi penguen bile türban takıyorsa, insanlar için de normali budur fikrini daha beş yaşındayken çocukların beynine sokmak. Bu bir toplum mühendisliği girişiminden başka bir şey değildir. Sistematik beyin yıkama yöntemlerini kullanarak muhafazakâr toplum yaratma amacına yönelik bir eylemdir” diyerek asparagas haberden masallar üretiyor.

Doğrusu, böylesine arızalı bir yaklaşımı görünce yukarıda yazdığım bütün ciddi cümleleri geri almak istiyorum. Hala 28 Şubat zihniyetine sadık kalmakta ısrar eden bu solcu arkadaşlar, madem bu başörtülü pengueni beğenmediler, eğer bir mahzuru yoksa onların pengueni lezbiyen olabilir... Açıkçası, bu tür örnekler var mıdır bilmiyorum, penguenler konusunda bu kadar hassas olduklarına göre, mesela penguen adasına bakmalarında yarar var...