Son kurban baba Çakır!

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcısı Bünyamin Gezer tüm hatalı icraatları kendileri yapmış olmalarına rağmen, koltuklarını koruma uğruna her seferinde birilerini kurban vererek yollarına devam etmeye çalışıyorlar. Trabzonspor maçlarına Süleyman Abay’ı, Çağatay Şahan’ı ve Deniz Ateş Bitnel’i hatalı tayinler  sonucunda bu MHK verdi. Ancak, koltuklarını  kurtarma adına bu üç hakemi de kurban veren yine aynı MHK oldu. Şimdi ise MHK Başkanı ve yardımcısının son kurbanı hakem Cüneyt Çakır’ın babası Serdar Çakır oldu.

Bu sezonun başında profesyonel olan 9 hakemin Riva’daki TFF tesislerinde haftanın üç günü yapılacak çalışmalarını koordine etmek üzere Serdar Çakır ile profesyonel olarak mukavele imzalanmıştı. Bu imzadan sonra basında Serdar Çakır’ın FIFA hakemliği yapmadığı, bu nedenle FIFA hakemlerine, aynı zamanda oğlu olan Cüneyt Çakır’a ders vermesinin doğru olmadığı gibi tartışmalar gündeme gelmişti. Bu tartışmaların yapılması çok doğaldır. Ancak Serdar Çakır bu göreve Kuddusi Müftüoğlu’nun kafasına silah dayayarak değil, onun onayı ile gelmişti.

Ligin ilk on haftasındaki hakem hatalarından sonra atamaların Serdar Çakır tarafından yapıldığı, bu nedenle hataların sorumlusunun Serdar Çakır olduğu ve buna benzer doğru olmayan iddialar basına ve Trabzon kanadına servis edilmeye başlandı. İşin acı tarafı ise MHK Başkanı’nın bu asılsız iddialara sessiz kalıp Serdar Çakır’ı paratoner olarak kullanması oldu. Şimdi son iki haftadır Riva’da yapılan çalışmaların bitirildiği ve Serdar Çakır’ın görevine son verildiği haberleri MHK tarafından basına verilerek bazı kulüplere mavi boncuk dağıtımı yapıldı. Bugüne kadar yapılan hakem hatalarının sorumlusu Serdar Çakır mıdır? MHK’nin yapmış olduğu bu işler son derece ayıp ve etik dışıdır.

Doğru olan ise bu sezonun bitirilmesi ve eğer ki, Serdar Çakır ile devam edilmeyecekse bunun bu sezon sonunda yapılmasıydı. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu unutmamalı ki, kurban edilme sırası hızla kendisine gelmektedir.

Geçtiğimiz haftanın bir diğer istifa haberi ise hakemlikte son 15 yıldır yönetici, başkan ve eğitim sorumlusu gibi profesyonel görevlerde bulunan Oğuz Sarvan’ın TFF’deki görevini bırakmasıydı.Bu ülkede hala, 12 yıl önce görevden ayrılmış Bülent Yavuz döneminin hakemleri  görev yapıyorsa ve yeni hakemler yetiştirilememişse bunun tek sorumlusu hakemleri profesyonel yapmak yerine kendisini profesyonel yapan ve yıllardır TFF’den beslenen Oğuz Sarvan’dır ve görevden ayrılması hakemlik adına son derece hayırlı bir iştir.