Son sözü Drogba değil, holigan söyledi

Olimpiyat Stadı’nı dolduran seyircinin çok büyük bir bölümü futbol izlemeye gelmişti. Küçük bir bölümü ise beşiktaş’ın galibiyetini. Ama olmayınca, Galatasaray maçı kazanınca küçük grup kendini kaybetti ve sahaya girdi. Ondan sonrası tam bir kargaşa ve futbol holiganlarına özgü rezillikler...

Aslında Galatasaray’ı çok iyi incelemek gerekiyor. Bir takım 3-5 ay içerisinde nasıl bu hallere düşebilir? Sarı-Kırmızılılar maçın birinci yarısında sahada yoktu. Hatta bir ara acaba bunlar makyaj yapmış dizi oyuncusu mu? Galatasaraylı diye sahaya çıkmış, herhalde Fatih’i de Rutkay Aziz oynuyor diye düşündüm. Çünkü kimse futbol oynamıyordu. Herkes oynuyor gibi yapıyordu. Bunu Fatih’in Milli takım’a gitmesiyle açıklamak mümkün değil. Takımın havası kaybolmuş. O coşku o inanç bitmiş.

Beşiktaş çok iyi oynuyormuş gibi gözüktü. Ama bu Galatasaray oynamadığındandı. Nitekim ikinci yarıda Galatasaray biraz toparlandı ve gerçek bir dünya yıldızı olan bu maçta da iğnelerle oynayan Didier Drogba’nın ayağından iki gol kazandı.

Hocanın Burak ısrarını anlamak mümkün değil. Hele de Milli Takım’da birbirinden güzel goller atan, Real Madrid’e karşı şeref sayısını kaydeden Umut’u niye kulübede oturtur bilen varsa söylesin.

Galatasaray’ın savunması Muslera, Semih ve biraz da Hakan’ın dışında içler acısı. Sabri’nin artık emekli edilmesi gerek. Dany’nin yerine ise Real Madrid maçında kötü oynasa da Chedjou’nun olması şarttı.

Cim-Bom’un yediği birinci gol, tamamen Sabri’nin hatası ve savunmanın kademe yapamamasından kaynaklandı. Galatasaray son maçlarda izlediğimiz takım değil. Çok daha iyisi yapabilir, çok daha rahat gol atabilir, maç kazanabilir ve elini kolunu sallaya sallaya şampiyon da olabilir. Ama bütün hüner Fatih Hoca’da. takımın geçen yıllardaki havasını yakalaması gerekir. Bunu yapacak kişi de Fatih Terim. Beşiktaş son 4 maçını kazanmış olarak sahaya çıktı.

Gerçekten iyi oyuncuları var. Ama Siyah-Beyazlılar da henüz takım olamamış. Yeni katılanlar bir süre sonra takım oyununa alışabilir. Ancak o zamana kadar Galatasaray toparlanırsa “Atı alan Üsküdar’ı geçer”.

Dün akşamki holiganlar Beşiktaş’a daha çok zarar verecektir, eğer kulüp gerekli önlemleri almazsa.