Sondan bir önce

Şampiyonlar Ligi gediklisi Galatasaray'ın bu hallerini görmek insanı üzüyor. Galatasaray saha içinde kayıp! Bu takımın, hatta bu kulübün havası kaybolmuş. Eski Galatasaray'ı ara ki bulasın!

G.Saray, Anderlecht karşısında hem de Arena'da, golü sondan 1 önce buldu. Şimdiye kadar böyle bir G.Saray seyretmedim. Galatasaray demek Avrupa'ya kafa tutan demekti. Bu Galatasaray'ın Avrupa'da kalacak hali yok! Maç boyu mahkum oynadılar. Anderlecht girdiği pozisyonları değerlendirse fark yapardı. Galatasaray'ın kayda değer birkaç pozisyonu var ama takımın gol atmaya niyeti yok. Son dakika golü de olmasa gemiler daha ilk maçta yakılacak moral de sıfırlanacaktı.

G.Saray'ın saha içindeki başarısızlığının ilk sebebi, yönetimdir. Bu kadar çok transfer yaparsan, bu kadar sık hoca değiştirirsen oynayan da seyreden de yorumlayan da zorlanır. G.Saray'ın belli bir oyun şablonu yok. Her an değişen bir takım ve sınırlı yetenekteki oyuncularla Prandelli de hatalı. G.Saray top oynamıyor adeta yürüyor. Eski halinden eser yok. G.Saray dedin mi Avrupa'yı kasardı şimdi G.Saray sahada kasılıyor. Herkes ayağına pas istiyor, atağa kalkarken bile hareketlenme, alan değiştirme, pas almak için kendini arkadaşına gösterme falan bir şey yok. Topu alan kaybedene kadar gidiyor. Son vuruşlar hep hatalı. Kalede Muslera da olmasa bu G.Saray puanları rüyasında görür.

Anderlecht'in yaş ortalaması 22.5

Galatasaray'ın 28 üzeri... Sonucu sahada gördünüz.

Oysa bu maçta Prandelli'nin eli güçlüydü. Yabancı sınırlaması da yoktu, ama görünen o ki Prandelli de mahalle baskısıyla kadro kuruyor. Galatasaray'ın orta sahası; Melo, Dzemaili, Selçuk. Bunların üçü de daha çok savunma önü... Bunlar takımı atağa kaldıramaz! Üretken olamaz. Galatasaray'ın forveti de; Sneijder, Pandev, Burak'tan kurulu olamaz. Ol-maz! Olcansız kadro ileriye top taşıyamaz. Galatasaray'ın kanatları yok ki. Nasıl gole uçacak? Takımı atağa kaldıracak tek kişi Sneijder. Sneijder'le anlaşacak forvet de Pandev. Prandelli kalkıp Pandev'i oyundan alıyor! Anlaşılır gibi değil! Sneijder'in uzattığı toptaki Burak saçmalığı tarihe geçer. Burak'ın attığı gol de Chedjou ikramı.

Rakip oyuncular paslaşırken yanlarında tek Galatasaraylı yok. Anderlecht'li oyuncular o kadar rahat pas alıyor ki beş metrede yanında tek Galatasaraylı yok! Bu Galatasaray tek puan bile alıyorsa başarıdır.

Taraftar da isyanlarda... Galatasaray tribünleri de Ünal Aysal'dan memnun değil! Galatasaray tez elden toparlanmalı.

Gelecekten kaygılıyım.