Sonuç güzel ama futbol iyi değil

Trabzonspor, yeni başkanı Muharrem Usta’ya ilk maçında 3-1’lik galibiyet hediye etti ama futbolu istenilen seviyede değildi.

Sadi Hoca üçlü savunma, altılı orta saha ve ilerde tek başına Cardozo ile sahaya yayılan bir taktik tercih etti. Savunmadaki üçlü hepsi stoper ağırlıklı olunca, geriden top çıkarmak sıkıntı oldu. Maçı güzelleştirecek olan orta sahadaki kalabalık futbolcu ordusu, ilk yarı boyunca Trabzonspor’a katkıda bulunamadı. Dolayısıyla Cardozo ileride çok yalnız kaldı. Eskişehirsporlu futbolcular Trabzonspor’un yavaş oyununa ayak uydurunca ortada futbol adına hiçbir sonuç çıkmadı. Eskişehirspor savunmasının bariz hatasını iyi değerlendiren Mbia nefis bir pasla Cardozo’yu pozisyona sokunca Paraguaylı yıldız en iyi bildiği gol vuruşunu yaptı ve Trabzonspor’u öne geçirdi. 

İkinci yarı aynı yavaş tempoda devam etti. Oyun sakin oynanınca, rakip çok baskı yapmayınca Cardozo çok rahat oynuyor. Düşünün ki Cardozo çok da yardım alamamasına rağmen tek başına skoru değiştiriyor.  Eskişehirspor savunması bir futbolcuyu durduramıyorsa puan alması pek mümkün değil. Gerçi Trabzonspor defansının konsantrasyon eksikliği ve çizgi halinde kalması nedeniyle 86. dakikada Pinto farkı bire indirdi ve takımını ümitlendirdi ama arkası gelmedi. 90+3’te genç Muhammed ani atakta topu ağlara gönderince Trabzonspor farklı kazandı..

Sadi Hoca değişik bir taktikle sahaya çıktı. Buradan ona sesleniyorum Trabzonspor üç tane ağır stoperle deplasmanda çok zorluk çeker. İnşallah bu taktik sadece bu maç için geçerlidir.

Açıkça şu görüldü; Trabzonsporlu futbolcu arkadaşlar seçim sonrası biraz rahatlamışlar ama hala kondisyonları ve takım halinde oynamaları hala tam değil.  Haftalar ilerledikçe daha iyi olmalarını bekliyoruz.  Trabzonspor’un oynadığı futbol, Trabzonspor taraftarının beklediği ve istediği oyun değil.