Sonuç kimseyi kandırmasın!

Galatasaray’ın takım dizilişine bakınca bu 11’in gol atma yüzdesinin çok az olduğunu tahmin etmek kahin olmayı gerektirmez. Yine aynı kadrodaki defansın ilk yarıda 4 net gol pozisyonu vermesi de bana hiç şaşırtıcı gelmedi. İlk yarıda 3 net gol pozisyonundan yararlanamadı Konyaspor. Ev sahibi savunmasını iyi yapıp Galatasaray’ın defansının arkasına her gönderdiği topla pozisyon bulacağını Aykut Hoca ve ekibi iyi analiz etmiş. Galatasaray’da Bruma, Yasin yok, takım kaleye gidemiyor. İlk yarıda Josue’nin kafası hariç tehlikeli gol pozisyonu yaratamadı Sarı-Kırmzılılar.

Selçuk, De Jong, Josue, Linnes, Sneijder ve Eren; hepsi top ayağına gelince oynayan, önüne top atıp kontra yapabileceğiniz sürate sahip değiller. Bu kadroyla nasıl sahaya çıkar Riekerink anlamak mümkün değil. Galatasaray ilk yarı kötü oynamasına rağmen Konya’nın ileri üçlüsünün beceriksizliği yüzünden devreyi 0-0 kapadı.

Galatasaray ikinci yarıya Josue-Rodrigues değişikliğiyle başladı. Yeni transfer Rodrigues’in kendi çabası ile oyuna girdikten 5 dakika sonra kaliteli oyuncu olduğunu gösterip ceza alanına kestiği topu Sabri tamamladı ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Bu maçın en ilginç yanı sağ bek Sabri’nin forvet elemanlarından daha çok gol pozisyonuna girmesiydi. Semih, De Jong, Linnes, Josue.. Bunlarla nasıl şampiyonluk beklersiniz?Bir Beşiktaş, Fener ve Başakşehir’deki kadrolara bakın, bir de Galatasaray’daki oyuncu kalitelerine..

60’tan sonra 10 dakika Konyaspor Galatasaray kalesini baskı altına aldı ama skoru eşitleyecek golü atamadı. 71’de Ali Çamdalı’nın kırmızı kart görmesi Konyaspor’u oyundan düşürdü. Yeni transfer Rodrigues çok süratli. Süper Lig’de iş yapacağa benziyor. Tabi takımdaki oyuncular ona ayak uydurabilirse. Galatasaray dün Konya’dan istediğini alarak ayrıldı ama sonuç kimseyi kandırmasın.