Sonuç yok

Galatasaray dün akşam Borussia Dortmund karşısında bu sezonun belki de en doğru futbolunu oynadı. Bunu yaparken de, sahada 10 kişiydi. Çünkü neden alındığı belli olmayan Dzemaili, Prandelli’nin gözdesi. Onsuz takım kuramıyor. Bu Dzemaili, sahada oynanan futbolu seyrediyor. Takıma hiç ama hiç katkısı yok.

Prandelli; Galatasaray’da bir zamanlar herkesin yaka silktiği Saftig dahil en kötü teknik direktör. Takımı nasıl oynatacağını bilmiyor. Takım kurma konusunda hiçbir fikri yok. Hiç müdahale edemiyor. Takımın en iyi oynadığı zamanda iki müdahale ile skoru lehine çevirebilecekken, hiçbir şey yapmıyor.

Bu hocanın bir an önce gitmesi şart. 5 aylık bir yönetimden de böylesi bir değişiklik beklemek doğru olmaz. Onun için Galatasaraylılar, bu yıl bu çileyi çekecekler.

Galatasaray iyi oynadığı sırada, Semih’in bir hatası sonucu ilk golü ağlarında gördü. Semih henüz tam anlamıyla olgunlaşmadan, gerek Milli Takım’da gerekse de Galatasaray’da çok ağır bir yükün altına giriyor. Ancak Galatasaray’da alternatifi de yok. Kendi kalesine attığı gol ise şanssızlık.

Sarı-Kırmızılılar’ın yediği ikinci gol, tribündeki kalabalığın eseri! Belki de tarihte ilk kez seyirci yardımıyla gol atılmıştır. Galatasaray’ın yediği üçüncü golde ise sahanın en iyilerinden biri olan Hamit ve Galatasaray’ı birçok maçta ipten alan Muslera’nın ortak hataları var.

Şu gerçeği kabul etmek gerekiyor. Galatasaray’ın elindeki kadro, kalabalık olmakla birlikte tüm maçları çevirebilecek, alabilecek nitelikte değil. Buna Prandelli’nin yetersizliği de eklenince, ortaya bu tür sonuçlar çıkıyor. 41 futbolcudan oluşan kadronun hesabını birilerinin vermesi şart artık. Kulübün parası böylesine har vurup harman savrulamaz.

Galatasaray için Devler Ligi rüyası neredeyse sona erdi. Sarı-Kırmızılılar, kalan 2 maçta, Anderlecht ile Avrupa Ligi’ne gidebilmek için çekişecek gibi. Bunun için de Belçika’da kazanması şart. Şu bir gerçek ki; Şampiyonlar Ligi, Galatasaray’ın bu hali için fazla! Avrupa Ligi’nde Sarı-Kırmızılılar’ın daha dişine göre takımlar var. Eğer hala Avrupa hedefleniyorsa, bu zaten Kupa 2 olmalı...