Sorma şehveti

Enver Aysever’in CNN Türk’teki programı kanalın ortalamasının üzerinde bir program. Her gün ilgi çekici konuk bulmak, seyirciyi tutacak sorular çıkarmak kolay iş değil, yani emeğe saygım var. Ancak beliren çok ciddi bir soruna da dikkat çekmem lazım. Huysuz Virjin’e sorulan “Zeki Müren gay miydi?” sorusu mesela. Bir soruyu sormak ya da cevap almak aykırı soru sormak değil bana göre. Ölmüş, yaşarken de öldükten sonra da özel yaşamı değil müziğiyle bu ülkede değer bulmuş biri Zeki Müren. Bu program Zeki Müren şöhretinin zirvesinde olduğu dönemle onunla yapılır, bu soru ona sorulur, gereksiz bulmakla beraber yine de anlarım ama onca yıl sonra bunu sormak bana daha popüler olma, gazete ve internet sitelerine malzeme çıkarma çabası olarak geldi. Benzer bir hata geçen hafta CNN Türk’ün sabah programcısı Özge Uzun’un yayınında yaşandı. Durumu özel olan oğlunun mücadelesini anlatmak için ekrana bir anne olarak çıkan Özge Uzun kocasıyla olan ilişkisine dair birkaç soruya muhatap kaldı. Tamam durumu özel çocukların eşlerin hayatlarını nasıl etkilediği konuşulmalı ama bir soru yeterdi, magazin muhabiri değilim deyip üst üste sorular sormanın anlamı yoktu. İnce çizgi üzerinde yürüyen insanların herşeyi sorma kapasitesiyle sorma şehvetine kapılması arasında ciddi bir fark vardır. Aman dikkat Enver Aysever...

Tuz-biber değil aşk eksik

Öyle Bir Geçer Zaman Ki reyting listesinde ne yaptı diye beklemeden yazıyorum zira çıkan sonucun önemi yok. Dönem dizisi diye tanımlanmasa bile Öyle Bir Geçer Zaman Ki aslında aynı anda birden çok aşk-nefret ilişkisiyle tutmuş bir dizi. Ali Kaptan-Cemile-Karolin üçlüsüyle başlayan sonra buna Balıkçı’nın eklendiği ana hikaye. Evin iki kızının iniş-çıkışlı aşkları, Mete’nin umutsuzluğa süreklenen aşkı... Dikkat ederseniz ana olaylar genellikle bu ilişkiler üzerine kuruldu, hikaye öyle gelişti. Şimdi yeni sezon başladı. Gidişat bu sezon Osman ve Cemile’nin yaşayacağı aşkların sinyalini veriyor da patinaj kısmı uzun sürüyor. Bir hikayeyi bir anda çok ileri taşımak, dizinin giden ana karakterleri yerine yan karakter bulmak kolay değil elbette televizyonlarda rekabet sert. Seyirci alışkanlıkla biraz daha seyreder ama sonra bir başka diziye takılıverir.

Esra Harmanda TRT’de

TRT’nin son dönem yaptığı en iyi işlerden biri TRT 1 kadın kuşağını Esra Harmanda’ya teslim etmek oldu.

Harmanda’yı çoğu kişi Kurtlar Vadisi’nden hatırlıyor. Oysa Esra Harmanda Kanal A gibi görece daha az bilinen bir kanalda yıllardır çok başarılı işler yaptı, sözü, sohbeti çok iyi bildiğini ispatladı.

Bu meslekteki herkese nerede olursan ol işini özenerek yap demek için Harmanda çok iyi bir örnektir... Benden söylemesi..