Soru önergesi bekliyorum

Şu TRT’nin denmedik adı kalmış mıdır acaba? Kendimi bildim bileli, muhalefetteki tüm partiler için TRT’ye çakmak, kurumu soru önergelerine konu etmek değişmez bir alışkanlıktır. Bu günlerde muhalefet partilerinden yeni bir soru önergesi bekliyorum. 

Önerge bekliyorum zira TRT 1 ana haber bülteni 15 Temmuz günü AB Grubu’nda diğer tüm kanallardaki haber bültenlerini geride bıraktı. 1980 ve 1990’lı yıllarda halkın parasıyla seyredilmeyen işler yapmakla suçlanan TRT bugün de çok seyredildiği için suçlanırsa şaşırmayacağım...

***

Önce bir kafa karışıklığını gidereyim. TRT’de bir sürü kanal var ama her kanalın ayrı bir haber merkezi yok. Tek bir haber merkezi, TRT Haber dahil, tüm TRT kanalları için haber üretiyor. İşin başında da TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu ve ekibi var. Birden fazla kanalı olan özel televizyonlarda bile genellikle ayrı haber merkezleri bulunur, tasarrufa dikkatedin lütfen.Tasarruf demişken haberson derece pahalı bir iştir ama elimdeki rakamlar gösteriyor ki TRT Haber daha önceki TRT 2’den çok daha az maliyetle yayınını döndürüyor.

***

TRT geçmişte de haberlerde birinci olmuştu, yalan değil. O zaman yayında olan sadece TRT vardı ama olsun. Şaka bir yana,protokol haberciliği yılları çok gerilerde kaldı ve yepyeni bir ekip, çağa uygun habercilik anlayışıyla rakiplerle dişe diş mücadele etti ve istediğini aldı.

***

Bir not daha, Ramazan programları içerisinde TRT’nin çok ciddi bir ağırlığı var.Ramazan Sevinci programı, ana haber bültenine iyi seyirci bırakıyor, onlar da sayıyı arttırarak prime time kuşağına iyi başlıyorlar.

Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmaz, o yüzden bugünlerde yeni bir soru önergesi gelirse hiç şaşırmayacağım...