Sorun Akçay değil

Puan tablosu var önümde. Bu hafta itibarıyla kazanılan puan, geçen sezonun aynı haftasındaki puana neredeyse eşit durumda. Hatta biraz fazlalık bile var. Geçen sezon Avrupa kupasına ilk turda havlu atarken, bu sezon Avrupa’da önüne geleni deviren bir Trabzonspor var karşımızda. Bütün bunlara rağmen  Ankara’da Gençlerbirliği’ne karşı alınan mağlubiyet sonrası suçlu arayan gözler Teknik Direktör Akçay’a çevrildi.

Türkiye’deki sporseverler işin kolayına kaçmaya, başarısızlıkta en yakınındakinin yakasına yapışmaya bayılıyor.

Oysa iki hocayı harcamış bir takım teslim alan Mustafa Reşit Akçay suçlu sıralamasında bayağı arkalarda gelmesi gereken bir isim. Kadro değişikliklerini zaman zaman benim de eleştirdiğim Akçay’ın her şeye rağmen artıları eksilerinden oldukça fazla.

Trabzonspor’un hoca sorunu var diyerek sorun çözemeyiz. Çünkü Trabzonspor’un hoca sorunundan daha önce çözmek zorunda olduğu fahiş sorunları var.

Trabzonspor’un iptal edilmiş ve yapılması gereken bir kongre sorunu var, para ve nakit akış sorunu var, sol bek, stoper ve forvet sorunu var; yedek kulübesinin zayıf olması sorunu var.

Trabzonspor’un istifa etmiş bir sürü yönetici ve istifa etmesi beklenen başka yönetici sorunları var; ne olacağı belli olmayan Volkan Şen ve Batuhan sorunu var; yedek kaleci sorunu var; maçlarına gelmeyen taraftar sorunu var...

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonundan kalma müzesine koyamadığı kupa sorunu var

Trabzonspor’un TFF ve MHK sorunu var

Trabzonspor’un tek adam ile yönetilme sorunu var

Trabzonspor’un birlikte karar alamayan, kararları uygulamaya geçtiğinde öğrenen yönetim sorunu var

Trabzonspor’un siyasete bulaşma sorunu var

Trabzonspor’un ara transferde eksik yerlere adam alabilecek para sorunu var

Trabzonspor’un yeni gelir kaynakları yaratamama sorunu var

Trabzonspor’un stadyum sorunu var

Trabzonspor’un, iptal edilen tüzük değişikliği gereği seçime gitmez ise kayyuma devredilme sorunu var.

Kimse Akçay’a saldırarak sorunu görmezden gelmesin. Trabzonspor’un sorunları hoca değiştirerek değil kafa değiştirerek çözülecek sorunlardır. Kafa da öyle semt pazarında pratik olarak değiştirilen bir şey değil...