Şov Rize maçında

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ligin puan sıralamasına göre her iki takım da sanki sahaya beraberlik için çıkmıştı. Maçın ilk gol pozisyonu Beşiktaş adına Almeida ile geldi. Fakat o kadar kötü bir gol vuruşu yaptı ki, Kartal’ı bir golden mahrum bıraktı. Daha sonra Kuyt’ın ara pasını iyi değerlendiren Sow, Fener adına gol sesi veren oyuncu oldu. Motta ile gelen Beşiktaş golüyle maç eşitlendi, yalnız bu golden önce Veli’nin direkten dönen topu bu golün pozisyon başlangıcı oldu.

İkinci yarı Mehmet Topal eğer kale dibinden topa dokunsa, Fenerbahçe ikinci golü atıp öne geçen olurdu. Ama ne yazıkki Mehmet Topal bu beceriyi gösteremedi. Dakika 58’de ise Motta’nın ikinci sarıdan kırmızı kartla takımı 10 kişi bıraktığını gördük. İşte bu dakikadan sonra Fenerbahçe rakibinin 10 kişi kalması nedeniyle avantaj elde etmişken, bu avantajını iyi kullanamadı. Mustafa Pektemek’in kaleci Volkan’la karşı karşıya kaldığı pozisyonu iyi değerlendiremeyince bu sefer de Beşiktaş bir golden oldu.

Oyunun geneline bakacak olursak, Fenerbahçe’de Dirk Kuyt’ın bu kadar top kayıplarıyla oynadığını ilk defa izleyen oldum. Onun gibi enternasyonal tecrübeye sahip bir futbolcunun çok basit topları kaybeden olmasını doğrusu hiç yakıştıramadım.

Emenike ise hiçbir varlık gösteremeyen, sahada ne yaptığı belli olmayan bir görüntü içindeydi. Fenerbahçe’de beğeni açısından öne çıkan futbolcu Mehmet Topal gözüktü. Alves’in hırs ve maç kazanma isteği üst düzeyde olmasına rağmen savunma adına hatasız oynadığını belirtmek isterim.

Beşiktaş’ta oyunda kaldığı süre içinde Motta, Veli ve Dany görevlerini layıkıyla yaparken, maçın tipik görüntüsü ise beraberlik üzerine kurulmuştu sanki.

Fenerbahçe puan farkını sürdürürken, Beşiktaş da bu maçın sonucu itibariyle büyük bir kayıba girmedi, ikincilik avantajını da koruyan oldu. Fenerbahçe de mutlu sona bir adım daha yaklaşan oldu.