Sow’la güle oynaya

Fenerbahçe Elazığ karşısında maçın başından sonuna kadar baskılıydı. Sarı-Lacivertliler, topu hep ayağa oynadı. İlk yarıda Caner’in kornerden atmış olduğu topa Sow kafayla topa dokundu gibi gözükmesine rağmen Elazığspor’dan Deniz Yılmaz’a da çarparak ilk gol geldi. İkinci Fenerbahçe golünü kaydeden Dirk Kuyt da Gökhan Gönül’ün mükemmel pasını çok iyi değerlendirerek, skoru 2’ye çıkarttı.

Elazığspor zorlu Fenerbahçe deplasmanına tedbirsiz başladı. Fenerbahçe’ye Saracoğlu Stadı’nda bu kadar açık futbol oynayan Elazığspor, en ufak boşlukta Fenerbahçe’ye gol şansı verir elbette. Zaman zaman Elazığspor hücum girişimlerinde bulunmuş olsa bile, son nokta vuruşlarında olağanüstü beceriksizlerdi. Fenerbahçe kalecisi Volkan’ı rahatsız edecek bir şut bile atamadılar.

Fenerbahçe’de zaman zaman Mehmet Topal orta sahada pas organizasyonunu çok iyi yaptı. Takımın pas yüzdesi yüksek gözüktü. 2 hafta dinlenen ve hocasıyla sorun yaşadığı iddia edilen Moussa Sow istekli arzulu bir futbol sergilerken, beğenimi kazandı. Attığı 3 golle de maçın en iyisi olarak adına kayıtlara yazdırdı. Webo ise o kadar fazla ofsayta düşüyor ki, olası pozisyonları düşünce yoksulluk içinde kaybediyor. Kuyt’ı da beğendim. Hem çok güzel bir gol attı, hem de sahanın her yerine krampon basan oldu. Sol savunma kanadında oynayan Caner, son haftalara göre biraz pasif kaldı ama iyi bir takım oyuncusu olarak hücum girişimlerinde bulundu. Yabancı sınırlaması nedeniyle dışarıda kalan oyuncuların yokluğu aranmadı. Emenike ve Holmen hiç akıllara bile gelmedi. Savnumada Bruno Alves her geçen gün daha iyi duruma geliyor ve her maçta güven veriyor. Egemen ile birlikte hatasız bir maç çıkardılar. Yobo’nun tam iyileşmediğini düşünürsek Egemen ile Alves’in uyumu gelecek maçlar için yeşil ışık yaktı.

Dolayısıyla Fenerbahçe, istenilen ve beklenilen neticeyi almakta zorlanmadı.

Elazığ ise savunma anlayışını gözardı ederken, orta sahada topu ayağa oynamaları hoş gibi gözükmesine rağmen, gol pozisyonları üretmekte cılız kaldı.

Fenerbahçe de elini kolunu sallayarak 3 puanı alıp yoluna devam etti.