Söz gümüş sükut altın...

Emre Altuğ, Şişli Terakki’den arkadaşımdır, tiyatro kolunda ben sahnedeyken Emre oyunun müziğini yapardı. 

Çağla Şikel’le boşanma kararı aldılar, “Aman ileride çocuklarının kötü düşünmesine ne den olacak haber yapılmasın” diye ilk yazıyı yazan ben oldum. 

Emre’nin arkadaşlığını kullanıp, ağzından bir-iki cümle almaya çalışmak sonra da bununla daha fazla okur bulmaya çalışmak da bir yol olabilirdi ama dostluk larımı kariyer malzemesi yapmam ben. 

Ve şimdi boşanma davasını kariyer malzemesi yapan kadın görüntüsü vermemesi için de Çağla 
Şikel’e “Aman dikkat” deme ihtiyacı duyuyorum.

***

Çağla Şikel bilerek mi böyle yapıyor, bilmem, kim senin de günahını alamam. Ama geçen haftaya, biri  “duygusal türküde ağlayıp, stüdyoyu terk etti” , diğeri de “boşanma davasıyla ilgili ilk kez konuştu” diye iki haber okuduk ekranda olup bitenle ilgili. 

Hadi ilki duygusal bir patlama anı diyelim ama diğe rini ne yapacağız? Çocuklarına almamayı tercih ettiği ayakkabıdan, ekranda yaşanan göğüs kazasına kadar bir sürü konuda cümleler kurmaya gerek yok.

Ya da “nasıl gülüyor, neşeli oluyorsun diye soruyor lar...” cümlesiyle kimlerin sorduğunu bilemediğimiz bir soruya ekranda verilen cevabı da duymaya ihtiyacımız yok ki... “Mahkemede hesaplaşacağım” dediğin adamla hesaplaşmaya neden ekranda başlıyorsun o zaman?

Sonra “biz birbirimizi çok sevdik, bu kararı zor aldık” cümleleri... Doğru bir hamle yapıp , yayın yasağı kararı aldırdıktan sonra bu kadar cümle kurmaya gerek var mı?

İyi niyetli düşünüp, sinirleri bozuk onun için böyle davranıyor diye düşünmek istiyorum. Ama bir sürü insana da malzeme veriyor bu haliyle Çağla Şikel ve durduk yere “boşanma davasından kariyer parlatan kadın” suçlamasına hedef haline getiriyor kendisini... 

***

Programda yapılan konuşmalar deşifre edilip servis ediliyor mu bilmem. Ediliyorsa, o da yanlış, özellikle bu  konuda servis yapmak akla başka şeyler getirir...

Çağla Şikel zor bir süreçten geçiyor ama süreci daha sakin yönetmesi gerekiyor. Yoksa o konuştukça  başkaları da kendilerinde konuşma hakkı bulur.