Söz Milli Takım’sa gerisi teferruat

Fatih Terim’in 4 oyuncuyu kadro dışı bırakmış olması, Türk Futbolu’na bomba gibi düşmüştü. Arda Turan’ın Barcelona’da çok başarılı grafik çizdiği bir dönemde kadroya alınmayışı bütün eleştiri oklarını Fatih Hoca’nın üzerine çekti. Yetmedi Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül hatta Caner Erkin’in bile gereksiz kadro dışı kalması nedeniyle olağanüstü bir kaos yaratılmıştı.

 Şimdi de Fatih Hoca der ki, beyaz sayfa açıyoruz. Türk Futbolu’nun şu dönemde böylesine beyaz sayfaya çok ihtiyacı var. Emre Belözoğlu’nun telefonuyla af çıktı deniyor. Belki katkısı olmuştur, sağolsun. Ama Fatih Hoca, kendi kararının dışında başka bir karara uyum sağlayacak bir yapıda asla değildir. Kendi karanı vermiş, af çıkartmış ve beyaz sayfa açmıştır.

 Milli Takımımız’ın gruptaki görüntüsü hiç de iç açıcı değil. Şimdilik 2 puanda kaldık. Kosova karşısında mutlaka kazanmak zorundayız. Birde bundan evvelki maçlarda çakma stoperler görev yapıyordu. Başakşehir’den Yalçın Ayhan gibi istikrar abidesi gözüken bir futbolcuyu nihayet Fatih Hoca gördü. Umarım görev verir, o da görevi layıkıyla yapmaya çalışır.

Kosova takımı zayıf gözükebilir. Dünya sıralamalarında 164’üncü de olabilir. Eğer bu gerekçe ile Kosova’yı küçük görür sahaya çıkarsak sürprizlerle karşılaşabiliriz.

Affedilen futbolcularımızı 4 ay sonra bu maçta hırslı, hırslı olduğu kadar istek ve arzu dolu futbol oynaacaklarını varsayıyorum. Belki Selçuk İnan ilk 11’de olmayabilir. Ama Çin’deki başarılarını duyduğumuz Burak Yılmaz’ın eski golcülük vasfını sahiplendiğini ve de Kosova karşılaşmasında bu futbolcunun gollerle takımımızı başarıya taşıyacağına inanıyorum. Arda için ise takımın patronu ve lideri olacağı için ekstra bir futbol ile tüm beklentilere cevap verecek performansını özlemle bekliyorum.