Söz verdi ama, şimdi kıvırıyor!

Türkiye profesyonel ligi; 1959 yılından beri tam 55 yıldır sürüyor. O günden bu güne, sayısız yerli-yabancı hoca geldi geçti... Hiçbirinin, kendi takımlarını Vahid Halilhodzic kadar açık, net, sert ve hatta kaba şekilde eleştirdiğine tanık olmadık. Trabzonspor’un yeni hocası, kendisine teslim edilen ekibini yerden yere vuruyor. O kadar hoşnutsuz ki; “Böyle giderse burada kalmamın hiçbir anlamı olmaz” diyor.

Bir televizyon röportajını; bu tür sözler sarfettikten sonra, ekrandakilere veda etmeden ve sinirli bir şekilde terk edip gitti... Hocanın bir sorunu var, ama ne?

Yöneticilerle anlaşmaya varırken; kendisine bir Manchester United kadorusu teslim edilmeyeceğini elbette biliyor olmalıydı. Çalıştıracağı futbolcuların bazı resmi maçlarını da, kayıtlardan izlemiş olması gerekiyordu. Bu kadar şaşırmasına biz daha çok şaşırdık.

***

Halilhodzic Trabzonspor’la görüşmeye başladığında, henüz Dünya Kupası başlamamıştı. Görüşmeler, kupada Belçika’ya 2-1 yenildikleri maçtan sonra da devam etti. İlk maçlarını kaybetmiş olmak, hocanın direncini kırmış olmalı ki; Trabzon’a “Evet” dedi.

Sonra, beklenmedik şekilde gruptan çıktılar. Bu başarı, Vahid beyin elini güçlendirdi, başka teklifler de aldı ama; verdiği sözün dışına çıkamadı. Herkes “Trabzon’a gelmez” dediği anda, “Sözümün eriyim” diyerek ortaya çıktı. İşin bu noktasında ilkeli davrandı ama; geldikten hemen sonra pişmanlık görüntüleri sergilemeye başladı. Kıvırmak için nedenler arayıp duruyor.

Bunu açıkça itiraf etmek elbette mümkün değil. Mazeret aramak için, kendisine teslim edilen ekibi küçümsemeye başladı. Trabzon’un mevcut kadrosunun, Türkiye ligi için bile yeterli olmadığı belli... Ama Halilhodzic’in aşağıladığı kadar da çaresiz-çapsız değil. Hoca durumu bilinçli şekilde abartıyor.

Vahid bey, anlaşmaya vardıktan sonra Trabzon’dan daha iyi teklif verenlere kafayı takmış durumda. Belli ki, Trabzon’u atlatıp onlarla anlaşmadığı için pişmanlık duygusu yaşıyor. Yoksa bu kadar eleştiri niye?

Eğer gerçekten pişmansa; yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Salın gitsin... Size artık ondan hayır gelmez.