Spikerler kariyer kayırır

Galatasaraylı Umut Bulut kariyeri ilginç adamlardan biridir benim için. Trabzonspor’da Burak’ın gölgesinde kalıyordu, Fransa’ya transfer oldu. Toulouse’da iyi maçlar oynadı sonra Galatasaray’a geldi. 
Kader mi derseniz başka bir şey mi bilmem, aynı sezon Burak da Galatasaray’a geldi.

Şimdi Burak sakat ve Umut ilk 11’de başlayıp galibiyet getiren golü attı. Maçtan sonra Lig Tv spikerlerine sitem etti, yabancı futbolcular gol kaçırdığında daha hoş görülü davrandıklarını ima etti... Örnek olarak da Demba Ba adını verdi...

***

Umut haklı mı derseniz, değil bana göre. Niye derseniz de bazı basit sebepler saymak mümkün. Birincisi, Lig Tv taraftarı daha çok olan kulüplerin futbolcularına her zaman diğerlerinden daha fazla özen gösterir. Mümkün olduğunca taraftarı küstürmemeye ve karşılarına almamaya çalışırlar.

Bir Anadolu kulübü futbolcusu ayrımcılıktan şikayet etse daha haklı olur ama Galatasaray futbolcusu bunu söyledi mi olmuyor. 

İkincisi, spikerler maçlarını anlattıkları futbolcuların kariyerlerini gayet iyi bilirler ve iddia edildiği gibi ayrımcılık yapıyorlarsa da bu yabancı olmalarından değil kariyerlerinden kaynaklanan bir saygı olabilir.

Umut kendi futbol geçmişiyle Demba Ba’nın futbol kariyerini bir karşılaştırırsa sanırım mesele daha net anlaşılır.

***

Gelelim işin doğasına... Umut, Lig Tv spikerleri kendisine adil davranmadığı için mi ilk 11’de sahaya çıkmıyor? Hayır, kadroyu kuran Hamza Hoca, formayı veren de vermeyen de o.

Mesela Fatih Terim, Milli Takım kadrosunu Lig Tv’nin hatalarında anlayış gösterdiği ya da övdüğü futbolculardan mı oluşturuyor?

Elbette öyle değil... Umut, hele de müsait bir pozisyonda gol kaçırdı mı ne yapacak spikerler?

Taraftar ekran başında saç baş yoluyorsa spiker de mikrofon başında söyler bunu, söylemelidir de...

Zira futbol yayınları sahadaki futbolcuları mutlu etmek için değil ekran başındaki seyircilerin zevki için yapılır.

***

Umut Bulut geçen sezon başında, Süper Kupa Final maçında Fenerbahçe’ye kök söktürdü, neredeyse tek başına mağlup etti.

O maçın yayıncısı da Lig Tv olsa ve spikerler o zaman da Umut’un kaçırdığı pozisyonlardan söz etselerdi Umut haklı olurdu.

Galatasaray’da geçen hafta teknik direktör bu hafta da önemli bir futbolcu medya iletişimi konusunda yapılmaması gereken işler yapıyor.

İskender Baydar, medyayı çok iyi bilir, iletişimi de son derece kuvvetli bir isimdir.

Umut kariyeriyle ilgili bir yerlere çakma ihtiyacı duyuyorsa mutlaka İskender Baydar’a danışmalı ve en azından bunu daha usturuplu yapmalı.

Yoksa galibiyet golü attığı bir maçtan sonra bile övgü değil sorgulama yazısı okumak durumunda kalır...