Karbonhidratlar yenildikten 4-6 saat sonra sindirim iþlemi bitip karaciðer ve kaslarda glikojen olarak depolanýr. Normal þartlarda günümüzde spor öncesinde muz yiyip sonrasýnda protein barý tüketmek kaslarýn korunmasýný saðlamaz. Spordan 4 saat önce ortalama 30-50 g karbonhidrat 5-10 gram kadar protein içeren bir öðün planlamak gerekir. Egzersiz sonrasýnda ise egzersiz bitiminde 30 dakika sonra kilo baþýna 0.5 gram karbonhidrat, 1 gram protein içeren bir öðün tüketmek en idealidir.
-Kalori alýmý çok önemli: Fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanýz haftada en az 6 kere aktivite yapmalý ve hem yað yakmak hem de kaslý görünmek için ortalama 1500 kalori ile beslenmelisiniz. Eðer yapacaðýnýz egzersiz ile ortalama 1000 kalori kadar bir harcama saðlarsanýz düzenli kilo verirken kaslarýnýzý kütlesel olarak korursunuz.
-Karbonhidrat þart: Vücudun kas dokularýnýn korunmasý, yað dokularýnýn azalmasý ve de vücudun enerji ihtiyacýný karþýlayabilmek için kilo baþýna 5-8 gram kadar karbonhidrat almalýsýnýz.
-Protein temel gýda: Eðer atletik fitness aðýrlýk antrenmaný ve 1 saatlik kardiyo yapmak istiyorsanýz kilonuz baþýna ortalama 1.6 gr proteine eþ deðer yaðsýz hayvansal protein kaynaklarýndan yemelisiniz. Spor yapanlar için süt, derisiz tavuk, derisiz hindi eti, balýk ve yumurta en iyi protein kaynaklarýdýr.
-Yaðlar: Araþtýrmalara göre kas yapýsý ve vücudun bel bölgesindeki yaðlarýn azalmasý için kilo baþýna 0.5 ile 1 gram arasýnda yað alýn.