STAR doludizgin...

Türkiye’nin değişim ve demokratikleşmesinde öncü tavrıyla rakiplerinin bir adım önüne geçen STAR gazetesi, gerek ilkeli habercilik anlayışı ve prestijli yazarlarıyla, gerekse son dönemdeki  dijital yayıncılık hamleleriyle  bir ‘üst lige’ taşınıyor.

Türkiye’nin temel sorunlarının çözümü ile ilgili kritik süreçlerde, değişim ve demokratikleşme dönemlerinde gazetelerin aldığı tavırlar, aynı zamanda o gazetelerin ne ölçüde değişimci ya da statükocu olduklarının da en önemli göstergesidir.

Maalesef Türkiye’de medya, süreçleri doğru okuyan haberlerden çok taraflara cephane taşıdığı oranda değerli görülüyor. Dolayısıyla medyanın asıl işlevi, kalitesi, haberlerinin içeriği, yayınlarının çizgisi hep ikinci planda kalmaktadır. Eski medya düzeninin temsilcileri, demokrat ve değişimci Türkiye’yi içselleştiremedikleri sürece de medyada genel anlamda bir kalitenin oluşması mümkün gözükmemektedir.

Eğer, medya değişimci çizgiyi gerçek anlamda içselleştirebilseydi, bugün medyada önemli yerleri işgal eden birçok kişi düzey, bilgi ya da düşünce eksikliğinden dolayı çoktan tasfiye olmuştu. Ancak medya bilgi ya da analizin değil, ideolojik mücadelenin parçası olduğundan bu tür isimler de bir yerlerde ilişkilerinin derinliği nispetince kendilerine hala yer bulabiliyorlar.

İşte bu çerçevede STAR, hem Türkiye’nin son on yıldaki değişim ve dönüşüm hamlelerini hem de yakın tarihin karanlık dönemiyle yüzleşme süreçlerini özgürlükçü bir anlayışla yansıtarak yeni Türkiye’nin öncü gazetesi olmayı hakeden bir başarı öyküsüne imza atmıştır.

STAR gazetesi, ‘çözüm süreci’nin ilk gününden itibaren ‘haberin değeri’ ile ‘toplumsal fayda’ arasındaki hassas dengeyi koruyarak, sorumlu ama aynı zamanda modern bir gazetecilik örneği sergilemiştir.

Ve otuz yıllık kanlı bir dönemin kapanması anlamına gelen bu sürecin tarihi değerini dikkate alarak, haberin şehvetini değil, çözümün şerefini tercih etmiştir.

STAR şimdi, bu demokrat ve ilkeli gazeteciliğin meyvelerini topluyor. Ve artan tirajı, yükselen prestijiyle rakiplerinin bir adım önünde duruyor.

STAR dijitalde hizmet bitmiyor

Bilindiği gibi, yeni dijital döneme paralel olarak, internet alanında yeni stratejiler geliştiren STAR, Türk basınında bir ilke imza atarak dijital odaklı bir gazetecilik hamlesi başlatmıştı. Bu çerçevede, gazetenin editöryal kadrosu aynı zamanda Web sitesi için haber üretiyor, edisyon katkısı sağlıyor.

STAR, şimdi bu yeni uygulamanın meyvelerini toplamaya başladı. Şu anda STAR, gazeteler arasında internet izlenirliği açısında ilk 5’e girmiş bulunuyor.

Şimdi, yeni bir adım daha attık ve Pazar günleri gazetemizle birlikte verdiğimiz “Açık Görüş” ekine internette ulaşmak daha kolay... Bundan böyle okurlarımız, istedikleri anda “Açık Görüş” ekinin bütün yazılarına anıda ulaşabilecekler.

Büyük Doğu’ya şimdilik ara...

Yüzyıllık bir fikir ve aksiyon mücadelesinin mimarı olan Üstat Necip Fazıl’ın Büyük Doğu dergilerinin tıpkı basımını vermeyi geçtiğimiz Cumartesi itibariyle bitirmiş bulunuyoruz. Başlarken bir yıllık olarak tasarlamıştık, şimdi bir yıl doldu ve Büyük Doğu buluşmalarına ara veriyoruz. Ara veriyoruz, zira üstatla buluşma hiçbir zaman bitmez...

Türkiye’nin yabancılaşma macerasına karşı verilen yerli mücadelenin simgesi olan Üstat Necip Fazıl’ın mirasını okurlarımızla buluşturma konusunda yeni bir dönem başlıyor. Okurlarımızdan gelen yoğun isteği de dikkate alarak, bugüne kadar verdiğimiz Büyük Doğu’ları ciltleterek yeniden okurlarımızın hizmetine sunacağız.