Stüdyolara Jammer cihazı...

Twitter, Roma İmparatorluğu dönemindeki arena işlevi görmeye başladı. Yaşanan tartışmalara ve o tartışmaları izleyenlere bir bakın. Daha vahimi tartışma programlarına katılan yorumcuların durumu. Konuşması biten karşısındakini dinlemeyi bırakıp sosyal medyada hakkında yazılanlara bakıyor. Tahminen eş-dostun yolladığı dolduruş sms’leri de vardır gelen kutusunda. Daha önce kullandığım bir cümle vardı Türk medyası için “yazar ama okumaz” diye.

Şimdi tartışma programlarında da “konuşur ama dinlemez” yorumcular devrine girdik. Hani hal ve gidişat derler ya, durum vahim...

***

Aslında sadece siyaset programlarında geçerli değil bu durum. Pazar öğlen saatlerinde Haberturk Tv’de futbol konuşuluyordu. Serdar Ali Çelikler, Halil Özer gibi bilgilerine güvendiğim insanlar ekranda diye yayını seyrettim bir süre. Reji, 6’lı kelebek dediğimiz işi yaptı ve programdaki herkesi ekranda gördük birden.

Katılımcıların çoğu dikkatlerini  önlerindeki akıllı telefonlarda yazılanlara yöneltmişti. İşin geneline döneyim...

Kimsenin göz teması kurmadığı bir fikir tartışması olmaz. Ya da soru soran karşısındakinin cevabını dinlemek yerine kafasını telefonuna gömünce de olmaz. Sosyal medya ve akıllı telefonlar hem programlara hem de arena etkisiyle ülkenin sinir sistemine zarar vermeye başladı.

Yakında stüdyolara jammer cihazı konarsa şaşırmayalım...

İzdivaç ve haber savaşları...

Zuhal Topal yıllar sonra ekrana döndü. Yeni kanalında, Zuhal Topal İle İzdivaç programının ilk bölümünden söz ediyorum. Ayakkabılarını isteyen gelin adayının ricasını geri çevirmediği için Topal daha ilk bölümde haber oldu. Başlangıç reytingi yüksek değil.

Ancak bu tür işlerde gelin ve damat adaylarının hikayeleri ve tavırları belirleyici olur.

Eğer rekabetin olmadığı önümüzdeki  2 hafta boyunca hikayeler tutarsa program reytingi kolaylıkla yükselebilir. Esra Erol’un gitmesinin ardından Fox Haberin kan kaybedeceği düşünülüyordu ama ilk gün öyle olmadı.

Konunun hukuki taraflarını çok bilmiyorum, eğer Esra Erol 31 Ağustos’ta yayına başlayabilirse Atv Haber de reyting yarışına ciddi biçimde girmiş olacak.

Tabloyu yorumlamak için en doğru zaman Eylül’ün ilk haftasının sonunu görmek...