Şu doksanlar hikâyesinden vazgeçin beyler!

Belki bir kısmı doksanlı yıllarda çocuk yaşta olan aklı evveller terörle mücadelede yasaların işletilmesi gündeme gelince, ‘Aman ha doksanlı yıllara dönmeyelim’ diyerek kamuoyuna korku salmaya çalışıyorlar. 

Beşer hafızası nisyan ile ma’lul olduğu için teröre destek veren bir vekile dokunulursa Kürt Sorunu daha da katmerleşir endişesini yaymaya çalışıyorlar.

***

Oysa artık terör sorununu Kürt Sorunu diye pazarlamaya çalışanlar meseleye objektif olarak yaklaşmak yerine maalesef sırf  ‘Erdoğan ve AK Parti zarar görsün de ne olursa olsun’ kin ve nefretiyle hareket ediyorlar.

Halbuki gerçek hiç de iddia edildiği gibi değil.

***

Evet ensesine bastırılarak götürülen milletvekili fotoğrafı doksanlı yıllara damgasını vuran bir enstantaneydi.

Evet doksanlı yıllarda çok ciddi bir Kürt Sorunu vardı. Kürt vatandaşlar kendi dillerini konuşamamak dahil birçok haktan mahrumdular. Sadece vatandaşlar değil yaşadıkları bölgeler bile mahrumiyet bölgeleri idi.

Dolayısıyla bu sorunu ile getiren vekillerin enselerine bastırılarak götürülmeleri sorunu daha da büyütmüştür!

***

O yıllarda devlet maalesef sorunun üzerine sadece güvenlik tedbirleriyle gittiği için binlerce köy ve mezra tahliye edilirken ve yüzbinlerce Kürt vatandaş yersiz yurtsuz kalırken onlara şefkat eli uzatılmamış ve o acı günler bugün silah taşıyan çocukların yetişmesine zemin hazırlamıştı!

Evet, o gün ensesine bastırılarak götürülen vekilin fotoğrafı bugünün militanlarını yetiştirmişti!

***

Ama bugün öyle mi?

Kürt vatandaşlar bugün hangi haktan mahrumdur? Ya da başka bir ifade ile Kürt davasını güdenlerin hangi istekleri şu geçen 14 yıl içinde karşılanmamıştır?

Mahrumiyet bölgesi olan doğu ve güneydoğuya geçen 14 yıl içinde hangi hizmet gitmemiştir?

Ana dilde eğitim ve Kürtçenin resmi dil olmasından başka söyleyecekleri bir sözleri yok.

Onun da sorumlusu daha demokratik yeni bir anayasa için AK Parti’ye destek vermek yerine ona düşmanlığı ilke edinen HDP’dir!

***

Bugün Kürt vatandaşların bütün memnu hakları iade edilmiş, bölgeleri en gelişmiş ve modern hizmet ağlarıyla donatılmış ve mağdur edilen her vatandaşa devlet şefkat elini uzatarak yaralarını sarmış/sarmaktadır.

Dolayısıyla teröre destek veren vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılıp terörün beli kırıldığında buna en çok sevinecek olan bölgede yaşayan vatandaşlar olacaktır.

Çünkü terör örgütü en küçük esnafı bile haraca bağlamış hayatı çekilmez hale getirmiştir.

Dolayısıyla şu anda teröristlere karşı yürütülen operasyonlara en fazla sevinenler de terör örgütünün mağdur ettiği bölge insanıdır.

***

Demem o ki teröre destek veren kimi vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa Türkiye doksanlı yıllara dönmez, çünkü bölge insanı devletin şefkat eliyle tanışmış ve terör örgütü ile arsına mesafe koymuştur.

Hele terör örgütünün tehdidi ortadan kalksın HDP’nin barajı aşması bile hayal olacaktır!

***

Kimse doksanlı yıllara döneriz diyerek demagoji yapmasın, doksanlı  yıllarda Kürt vatandaş birçok haktan mahrumdu, bölgesi mahrumiyet bölgesiydi ve üstüne üstlük yerinden yurdundan edilerek ve faili meçhullerle mağduriyet üstüne mağduriyet yaşamıştı, devlete küsmüştü!

Şimdi ise bütün haklar iade edilmiş, bölgesi mamur hale getirilmiş bütün mağduriyetleri giderilen bir dönem vardır.

Dolayısıyla teröre destek verenler mutlak surette cezasını çekmelidir.

Yoksa bu siyaset, teröristin sığınağı haline gelir ve cezasını toplum olarak hepimiz çekeriz.