Beþiktaþ, geçen yýl bu vakitlerde de transfer iþini vaktinde çözümleyememiþ, taa ayýn sonunda dört adam almýþtý! Hiç birinden verim saðlayamadý!
Ýhtiyaçlarý barým barým baðýrdýðý halde bu yýl da durum ayný.
Aylardýr haberlerini okumaktan býktýðýmýz Ronaldinho’yu isteyip istemediklerinin oylamasýný bile yeni yaptýlar!
Ahmet Nur Çebi’ye bir aðýrlýðý, tutarlýlýklarý olduðu için saygý duyuyorum.
Ancak þu Ronaldinho giriþimi bir oyalama, bir gizli reklam çýkarsa ona saygýmý yitiririm. Bu konuyu þimdiye deðin olumlu-olumsuz netleþtirmiþ olmalýydý.
Hatta uzmanlýðýna ve kiþiliðine deðer verdiðim Önder Özen’e de saygýmý yitiririm. Ýyi profesyoneller, bu ara transfer iþlerini ocak girdiðinde bitirmiþ olurlar çünkü.
Bizim ülkede transfer haberleri iþ yapar. Toplum buna meraklýdýr. Medya bunu iyi bilir ve kullanýr. Transferin yedinci göbek olasýlýðýndan roman çýkarýr.
Kimi yönetici de durumu kullanýp kendine ‘hava yaratmayý!’ umar. Acaba Ahmet Nur Çebi de bunun peþinde mi diye kuþku duymaya baþladým. Çünkü þu Ronaldinho haberi ortaya çýktýðýndan bu yana, eskisine oranla on kat haber olmakta!
Beþiktaþ’a Ronaldinho’nun geçmiþi gerekli. O duruyor mu? Hayýr. Dursa idi Barcelona’da, Milan’da olurdu.
Geçmiþteki Ronaldinho’nun Beþiktaþ’a yarayacaðýný düþünmek zor bir iþ deðildir. Ancak artýk o çizgisinde olmadýðý da açýktýr. Ki Avrupa’nýn ciddi liglerinden alýcýsý yoktur. Oynadýðý kulübü Beþiktaþ’tan istediðinin yarýsýný ona önermektedir.
Bunlar aylar boyunca irdelenmeli ve bir karar verilmeliydi. Geçmiþteki Ronaldinho’yu düþünüp, ona sahip olmayý isteyen masum Beþiktaþ taraftarýnýn içtenlikli duygularýyla bu kadar oynamak doðru deðil.
Beþiktaþ’ýn orta alanýna bir ‘süs’ deðil, ‘savaþçý bir usta’ gerekli. Varsa paranýz alýrsýnýz, yoksa gider yeni bir Olcay, yeni bir Oðuzhan ararsýnýz. Asýl beceri onlarý bulup getirmektedir.
Ronaldinho ile 100 bin forma satýlacaðý hesabý yapýlýyormuþ! Acaba yeni bir Guti, yeni bir Quaresma, Simao satýn alýnacaðý akla getirilmiþ mi? Orta alana yeni bir ‘yürüyen süs’ eklenince takýmýn bunu kaldýracak kapasitesinin olup olmadýðý iyi incelenmiþ mi?
Aklýma bir ‘Drogba’ arandýðý, geliyor. O formül kýrk yýlda bir tutar. Para ve kararlýlýk ister... Yanýna ona göre ‘takým’ ister.
Hem taklitçiliðin gereði yok. Büyük yönetici olmak isteniyorsa baþkalarýnýn kendilerini taklit edeceði bir yol bulmalýlar.