Þunun þurasýnda 10 ay kaldý!

Türkiye son 20 yýlda takip ettiði isabetli politikalarla tartýþmasýz bölgesel güç haline gelmiþtir.

Ulaþým, saðlýk, iletiþim gibi kimi alanlarda batýyý sollamýþtýr.

Yani muasýr medeniyet seviyesinin üstüne çýkmýþtýr.

Savunma sanayii, tarým ve siyasi nüfuz gibi kimi alanlarda da küresel güç olmuþtur.

Bu geliþme ilerleme ve kalkýnma Erdoðan liderliðindeki AK Parti iktidarý döneminde gerçekleþmiþtir.

Küresel ekonomik dalgalanmanýn vatandaþa pahalýlýk olarak yansýmasý elbette ki hükümetin çözmesi gereken en büyük sorundur.

Baþkan Erdoðan da her konuþmasýnda dile getirerek bu gerçeðin farkýnda olduðunu söylüyor ve sabit gelirli vatandaþlarýn gelirlerine beklenenin üstünde iyileþtirmeler yaparak sorumluluðunun bilincinde olduðunu gösteriyor.

Muhalefet ise pahalýlýðý fýrsata çevirerek iktidara ekonomi üzerinden yükleniyor. Muhalefet için bu tavýr anlaþýlabilir. Ýktidarý eleþtirdiðinde karþýlýk bulduðu en etkili alan ekonomik dalgalanmanýn ürettiði pahalýlýktýr.

Ancak muhalefetin milli meselelerde bile devlet aleyhine sonuçlanacak politikalar takip ediyor olmasý, vatandaþ nezdinde inandýrýcýlýðýný zayýflatmaktadýr.

Dikkat edilirse muhalefet, Azerbaycan, Libya, Doðu Akdeniz, Ege, terörle mücadele konularýnda devletin politikalarýndan ziyade Türkiye düþmanlarýnýn sözcüsü gibi hareket etmektedir.

Baþarýlarý ise görmezden gelerek halk nezdinde inandýrýcýlýðýný iyice zayýflatmaktadýr.

Mesela Türkiye NATO zirvesinde bütün dünyanýn takdir ettiði bir diplomasi yürütmüþ, batý basýný Türkiye'yi kazançlý gösterirken bizdeki muhalefet kendi ülkesini geri adým atmakla suçlamak gibi garip bir tavýr sergilemiþtir.

Rusya-Ukrayna savaþýnda takip edilen denge politikasýný ABD aðzýyla eleþtirmiþtir. S400'lerden kurtulmayý, Rusya'ya karþý tavýr almayý, Akkuyu nükleer santrali kapatmayý Kanal Ýstanbul projesini durdurmayý gündeme getirmiþtir!

CAATSA kararlarýyla Türkiye'ye hasým devlet muamelesi yapan ABD'nin baþkaný Ortadoðu'yu ziyaret ederken, Türkiye Tahran'da Rusya ve Ýran ile bir araya gelerek çok önemli mesajlar vermiþtir.

Oradan ABD'ye 'Suriye'den çekil' çaðýrýsý yaparak yeni dünya düzeninde ne denli güçlü bir aktör olduðunu bütün dünyaya göstermiþtir.

Türkiye'nin gýda krizini çözecek diplomasiyi baþarýyla yürüterek dünyaya nefes aldýran çalýþmalar yürüttüðü sýrada Dohuk'ta terör örgütlerinin kurduðu bir tezgah ile Türkiye sivilleri katlediyor algýsý oluþturulmaya çalýþýldý.

Maalesef Irak hükümeti bu tezgaha/tuzaða düþerek olaydan hemen sonra daha hiçbir þey belli deðilken cumhurbaþkanýnýn aðzýyla Türkiye'yi suçladý.

Türk hariciyesi Türkiye'nin böyle bir saldýrýsý olmadýðýný, saldýrýyý yapanlarýn tespiti için Irak hükümetiyle iþbirliðine hazýr olduðunu ilan etti.

Ancak öyle anlaþýlýyor ki tuzaðý kuranlar detayýný da hazýrlamýþlardý; hemen bazý bölgelerde Türkiye aleyhine gösteriler düzenlendi, Türk bayraðý yakýldý.

Ýlginçtir, ABD iþgaline çýt çýkarmayan kimi Þii çevreler Türkiye'ye karþý tehditkâr açýklamalar yaptýlar.

Özellikle Arap kamuoyu Türkiye aleyhine yönlendirildi. Sadece üç gün içinde ben katýldýðým ABD el-Hurra, Alman DW, BAE eþ-Þark televizyonlarýnda bu konuyu muhataplarýmla konuþarak anlatmaya çalýþtým. Tüm dünya medyasý Türkiye'yi mahkûm etmek üzere bu olayýn üzerine yürüdüler.

Bu olayý ABD ve Ýran'ýn kurguladýðý üzerine yorumlar yapýldý. Sonuca bakýlýrsa olayýn arkasýnda her ikisinin de bulunabileceði, özellikle Ýran'ýn daha fazla yer alma ihtimalinin güçlü olduðu anlaþýlýyor.

Allah'tan olayýn ertesi günü Ýstanbul'da Tahýl Koridoru Anlaþmasý imzalandý da Dohuk tezgahý daðýldý. Yoksa Dohuk tezgahýný çok konuþacaktýk.

Ýstanbul'da imzalanan Tahýl Koridoru Anlaþmasý sadece bölgeye deðil tüm dünyaya nefes aldýran tarihi bir mutabakat oldu ve bu baþarýnýn mimarý ise Erdoðan liderliðindeki Türkiye oldu.

Dohuk'ta Türkiye üzerine atmak istedikleri leke, Tahýl Koridoru Anlaþmasý ile dünya kamuoyunun gündeminden düþtü.

Çünkü bu mutabakatýn sadece imzalanmasýyla tahýl fiyatlarý savaþ öncesi rakamlara geriledi.

Yani Türkiye'nin bu baþarýsý tüm dünyaya yapýlmýþ fevkalade önemli ve tarihi bir cemileydi!

Dünya þu anda Erdoðan'a üst düzeyde þükranlarýný seslendiriyor.

Peki tüm dünya Türkiye ve Erdoðan'a övgüler dizerken bizim muhalefet ne yaptý?

Ana muhalefet lideri tahýl anlaþmasýnýn imzalandýðý gün attýðý tweet'te: 'Öyle bir atanmýþlar hükümeti yarattý ki Erdoðan, ne ar kaldý ne devlet namusu. Hemen istifa hemen.' dedi.

Ýlgili bakanýn 'yurt dýþýndan devlet arazi kiralamayacak' açýklamasýna raðmen, Anadolu'da hemen hemen ekilmemiþ boþ arazi kalmamasýna raðmen, muhalefetin küçük ortaðý ise, 'çiftçilerimiz artan maliyetlerden dolayý ekemediði biçemediði gübresini bile atamadýðý için boþ kalan topraklarýyla bir baþýnayken tarým bakaný övüne övüne Venezuela'dan toprak kiralamaktan bahsediyor.' dedi.

Dünya Türkiye'nin baþarýsýndan bahsederken altýlý masanýn diðer küçük ortaklarýndan ikisi -bir zamanlar AK partide siyaset yapmýþ olanlar- Ýstanbul Sözleþmesini yeniden hayata geçirme amaçlarýný deklare ettiler.

Evet iktidar, Türkiye'yi dünyanýn umut kaynaðýna dönüþtürecek politikalar takip ederek hizmet ederken muhalefetin gündemi iþte bunlar!

Evet, az kaldý.

Vatandaþýn hakemliðine sadece 10 ay kaldý.

Not:

Bugün, istirahatgahýnýn cennet bahçelerinden bir bahçe olmasý duasýyla uðurlayacaðýmýz Rasim Özdenörenaðabeye Cenab-ý Hakk'tan rahmet-i vasia, deðerli yakýnlarýna ecr-i azým ve sabrý cemil diliyorum.

Camiamýzýn baþý sað olsun, mekâný cennet olsun.