Süper bedenin sırrı süper besin

Kilo verirken süper besinlerden yardım alın. Yüksek antiosidan ve besin değerinin yanı sıra düşük kalorili bu grup, kanser savaşçısı olarak biliniyor. Süper besinlerle doku kaybı ve hücre bozulmasını önleyerek daha iyi ve zinde kilo verebilirsiniz. İşte süper besinler:

-Balık: Düşük kolesterol, zengin omega 3  içeriğinin yanı sıra demir deposudur. Fit ve ince beden için için haftada 3 balık yenmeli. 

-Badem: Zeytinyağı alternatifidir. Yüksek oranda sağlıklı lif içerir. 1 avuç kadar kavrulmamış bademi zayıflarken ikindi öğünde yemek uzun süre tok kalmaya yardımcı olan sihirli bir besindir. Ayrıca kolesterolün düşürülmesini sağlayan süper besindir.

-Brokoli ve pırasa: Uzun yaşamanın sırlarını barındıran bu iki sebzeyi hem taze olarak salatalara veya zeytinyağlı olarak ana yemek alternatifi olarak tercih edebilirsiniz. Kansere karşı savaşta ciddi yararları olan pırasa ve brokolinin 1’er kase taze doğranmış olanları 30’ar kalori kadar düşük bir enerjiye sahiptir. Antioksidan, lif, detoks enzimlerini çalıştıran özel yararlı bitkisel kimyasallara sahip olan bu iki sebze sağlıklı zayıflamanın da süper ikilisidir.

-Yeşil mercimek ve nohut: Kurubaklagillerin içerisinde tokluğu en yüksek derecede hissettirmeye yardımcı olan nohut ve yeşil mercimek tam bir kanser savaşçısıdır. Hem de çok fazla lif ile sağlıklı karbonhidrat içererek kan şekerinin de hızlı bir şekilde yükselmesini engeller. Haftada en az 4 kere 1 tabak bu iki kurubaklagili dönüşümlü olarak yemek sağlıklı kilo vermede kas kitlesini koruyarak yardımcı olacaktır. Kurubaklagilleri pişirirken içerisine biraz bulgur koymak ve yanında meyve yemek en doğru zayıflama menüsü olduğunu da unutmamak gerekir.

-Yumurta: Karaciğeri koruyan lesitin içeriğiyle, yendiğinde tüm proteinlerin sindirim sonrasında vücutta tamamının kullanılması nedeniyle süper besinlerin başında gelmektedir. Yumurta kolesterol içerse dahi çoklu doymamış sağlıklı yağları fazla kolesterolü asıl yükselten doymuş yağları az içermesi nedeniyle kanda direk kolesterolü de yükselten bir besin olmadığından her gün 1 adet beslenmede bulundurmak oldukça önemlidir. Kilo verirken kas dokusunu koruyan tüm aminoasitleri içeren bu mucizevi doğal besini tam ve iyi pişmiş olarak yemek en sağlıklısıdır.