Süper goller

Çok erken gelen Salzburg golü (ki bana göre faul vardı) Fenerbahçe’yi daha da hırslandırdı. Sağlı sollu akınlar yapmaya başlayan Kanarya 8. dakikada gole Meireles’le cevap verdi. Gol Fenerbahçe’yi adeta çıldırttı. Bütün hatları ile Salzburg’a saldırmaya başladı. Hatta daha 8. dakikada taktik maktik bitti, hırs başladı. Fenerli futbolcular da bunun karşılığını süper bir golle gördü. Sow kendine yakışır bir gol atarak Fenerbahçe’yi öne geçirdi. İyi oyun moralle daha da iyi oldu. 2-1 Fener için rahat bir skor olmadığı bilindiğinden, futbolcular saldırmaya devam etti. Webo 3. golü de atarak Fenerbahçe’yi rahatlattı. Türk futbolunun sıkıntısı işte burada kendini yine gösterdi skor yeterliliği futbolculara birden geri vites yaptırdı. Salzburg bundan faydalandı, ataklarını artırdı. Ama her şeye rağmen iyi mücadele Fenerbahçe’nin soyunma odasına 3-1 lik skorla girmesini sağladı.

İkinci yarı Red Bull Salzburg’un baskısı, Fenerbahçe’nin dengeli ve kontrollü pas yapıp, ara toplarıyla pozisyon bulması şeklinde geçti. Avusturya takımının yabana atılacak bir ekip olmadığı, çok süratli bindirmelerle Fener savunmasını bunalttığı açıkça belli oldu. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe’nin yorulduğunu, buna karşılık Red Bull’un daha etkili olduğu bir oyun seyrettik. Ama bunun çok normal olduğunu düşünmek gerek. Çünkü skorun Fenerbahçe’yi dikkatli olmaya ittiği gerçeği de ortada.

Ersun Hoca’nın oyuna müdahale etmekte yorulan oyuncuları değiştirmekte tereddütlü olduğu gözüktü.

Fenerbahçe için genel görüşüm şudur: Gökhan Gönül olmazsa da Mehmet Topuz ile sağ bek sorunu çözülür. Yobo ve Alves oynadıkça daha iyi olur ki, Egemen alternatifi de var. Orta saha bayağı kalabalık sıkıntı çekilmez. Sow-Webo uyum içerisinde. Kuyt’ın her tarafa koşması, onların ileride daha da rahat oynamasını sağlıyor. Alper’in yetenekleri olduğu bir gerçek. Çok çalışması ve şansını iyi kulanması gerekir.

Bugüne kadar seyrettiğim maçlarda Galatasaray ile Fenerbahçe lige en hazır takım olarak gözüktüler. Bu arada, Selçuk Yula’yı kaybeden Fenerbahçe’ye başsağlığı dilerim.