Sürgündeki Fenerbahçeli...

Düşünün, çok paranız var. Taraftarı olduğunuz kulüp için bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Parayı bastırıp futbol takımına göğüs reklamı vermek dahi bir sürü seçeneğiniz ve imkanınız var. Ya da birden çok futbol takımıyla anlaşmanız olduğu için her takımın formasına logonuzu koyup herkese şirin görünme şansınız da var.

Bunları yapmak yerine, bugüne kadar çok da önemsenmeyen bir şubeye yatırım yapıyorsunuz. Bu yatırım o kadar büyük ki,

Türk spor tarihinde ilk kez Kulüplerarası Dünya Şampiyonu oluyorsunuz.

***

Mehmet Ali Aydınlar’ın Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı’na Dünya Şampiyonu ünvanını kazandırmasının hikayesi bu yazdığım. Mutlu son ile bitmedi bu hikaye...Aydınlar’ın Federasyon Başkanı olduğu dönemde, 3 Temmuz süreciyle ilgili gelişmeler üzerine Aziz Yıldırım Yönetimi, Acıbadem’in sponsorluk anlaşmasını iptal etti.

Olabilir, buna itiraz etmem... Ama o anlaşmanın iptal edildiği haberini Mehmet Ali Aydınlar’ın bir televizyon programının canlı yayınında almasına da şiddetle karşı çıkarım.Her şeyin bir şekil şartı vardır, zarafet vardır, saygı vardır, vefa vardır, vardır oğlu vardır... Bunlar göstereni de büyüten şeylerdir üstelik...

***

Türk medyası, futbol yorumcuları, hemen herkes son bir haftadır Mehmet Ali Aydınlar haklı çıktı diyor. Bu isimlerin çoğu zamanında Mehmet Ali Aydınlar’ı yerden yere vuran isimlerdi. Neye inanacağız şimdi,bugün okuduklarımıza mı yoksa önceki yıl yazılanlara mı? O dönem Fenerbahçe’ye ihanet ettiğini söyledikleri Mehmet Ali Aydınlar bugün haklıysa o zaman Fenerbahçe’ye ihanet eden gerçekte kim?

Slogan üretmekle, alım gücü yüksek, takımı için para harcayan Fenerbahçe taraftarına şirin gözükmek için dost sohbetinde başka, kamuoyu önünde başka konuşmakla da bu işler çözülmez...

***

Lafa gelince herkes temiz futbol istiyor, herkes tertemiz peki o zaman tüm bu tartışmalar niye o da şike yapmıştı, bu da şike yapmıştı ya dayanıyor. Bu ülkede temiz futbol için futbol medyasının da temiz olması gerekiyor.

En azından asırlık kulüplerin taraftarlarını sadece bir adamın taraftarı sanmamak gerekiyor.