Suriye devrimi

Arap kardeşlerimizin 4 gün boyunca düzenledikleri “Teşekkürler Türkiye” organizasyonu maalesef gündemimize girmeye muvaffak olamadı! Oysaki Arap kardeşlerimiz Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesinde “Teşekkürler Türkiye” festivali yaptılar.

Kardeşlerimiz neden Türkiye’ye teşekkür ediyordu? Bu sualin cevabını, organizasyonun Türkiye’deki kısmına katılan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin şu sözlerinde bulabiliriz: “Türkiye bizim şerefimizi ve izzetimizi taşıyor. İslâm tarihinde gelmiş geçmiş en izzetli ülke Türkiye’dir. Türkiye, tarih boyunca İslam hizmetkârı olan nadir ülkelerden birisidir. Eğer bir mazlumun yardıma ihtiyacı varsa Türkiye hep onun yanında olmuştur.” 

Kanada’da düzenlenen festivalde konuşan Kanada Suriyeli Gönüllü Aktivistler Örgütü Direktörü Samir Jisri ne yapsalar ne söyleseler Türkiye’ye teşekkür etmek için yeterli olmayacağını kaydederek, “Türkiye, insanlığın merkezi bir ülke. Suriye halkı için zamanında ayağa kalkan ilk ülke aynı zamanda... Yıllardır da bu duruşunu bozmadan sürdürüyor. Teşekkürler Türkiye” ifadelerini kullandı.

Bu organizasyon, hakikatleri dile getiren bu sözler günlerce birinci haber olmayı haketmiyor muydu? Batı’nın kıytırık bir haber sitesinde Türkiye aleyhine çıkan uydurma haberi yalanlamak için harcanan onca enerjinin yüzde biri Türkiye’nin dostlarının sesinin duyulmasına niçin harcanmıyor? Üstelik yalan değil gerçekler... Görmüyor musunuz, Batıcılar efendilerinin yalan haberlerini günlerce manşetlerden indirmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şiir adı altında söven Alman televizyoncu kendi ülkesinde bile ayıplanırken içimizdeki soysuzlar “Okuduğu şiir sebebiyle” ifâdesiyle haberler yapıp küfürbaz Alman televizyoncuyu “düşünce mağduru” göstermeye çalışıyorlar. Bizler ise daha haklılığımızı  anlatmayı beceremiyoruz, nerede kaldı propaganda...

***

Yazılarımda Türkiye’nin Suriye ile ilgili tavrının olması gereken ve insanlığın şerefini kurtaran bir tavır olduğunu ifâde etmeye çalıştım. Hamdolsun, Arap kardeşlerimizin düzenledikleri “Teşekkürler Türkiye” festivali Türkiye’nin tavrının insanlığın gönlünde mâkes bulduğunu gösteriyor. İnsan olan görüyor!..

Bu vesileyle de, alanında tek olan “Tüm Yönleriyle Suriye Devrimi” kitabından da bahsetmeden geçemeyeceğim. Abdulkadir Şen’in kaleme aldığı hacimli kitap, Suriye Devrimi’ni tüm yönleriyle anlatıyor. Uzun bir çaba sarf edilerek hazırlandığı belli olan mezkûr kitabı okumadan Suriye hakkında konuşulması bundan sonra biraz abes olacak.