Suriye-Libya hattýný tutar, emperyaliste geçit vermeyiz

Dünya, güçlü olanýn sözünün hukuk kabul edildiði barbarlýk çaðýndan geçiyor. Amerika’nýn Ýran’a karþý sürdürdüðü ambargocu politika açýk örneðidir. Bir, Ýran’ýn nükleer silahý yok, iki, üretmesi için yýllar geçmesi gerekiyor, üç, üretse bile Pakistan’ýn durumundan farklý bir durumu olmayacak, 6 bin 500 nükleer silaha sahip Amerika’ya karþý kaç tane nükleer silah kullanabilirsiniz? 

Ama Amerika, saçma bir bahaneyle Ýran halkýnýn yaþam hakkýna doðrudan saldýrýyor. Bu barbarlýktýr. Yarýn Ýran halký, yeterli gýda bulamaz, hastalarý için ilaç arar, çocuklarýný koruyamaz hale gelirse, kim mutlu olacak, tek baþýna Ýsrail! Çünkü Ýsrail barbarlýðý kurumsallaþtýran bir sözde devlet, 2 milyon Gazzeli’ye yaptýklarýnýn da Hitler’in 1940’ta Varþova Yahudi gettosuna yaptýklarýndan ne farký var? 

Ne demiþti, Siyonist Gregg Roman Middle East Forum toplantýsýnýn açýlýþ konuþmasýnda: Ýsrail için Ýran bugünün, Türkiye yarýnýn düþmanýdýr.

Sözün bittiði yerdir, beka mücadelemiz uzun sürecek belli. Fýrat’ýn doðusunda þekillendirilen adý Kürt, aslý PKK terör ama esasý Büyük Ýsrail devleti budur. Doðu Akdeniz’deki büyük enerji servetinden Türkiye’yi uzak tutma gayretleri, o bölgede yaþanýlan gasp politikasý da budur. 

    

Kararlýlýk esastýr, gerisini onlar düþünsün  

Milli Savunma Bakaný Akar ve Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Güler, son olarak Libya, Sudan ve Somali’ye askeri aðýrlýklý çok önemli ziyaret gerçekleþtirdiler. Ziyaret, emperyalizmin manevralarýna net bir cevap niteliðindeydi. 

FETÖ’cülerin açýk tehdidi altýnda çalýþmalarýný sürdüren Tümamiral Cihat Yaycý’nýn 2010’da kaleme aldýðý bilimsel makalenin yaþama geçmesiydi Libya ziyareti. Libya Baþkanlýk Konseyi Baþkaný Fayez Mustafa Al-Sarraj ile Yaycý’nýn Yunanistan’ýn Libya’nýn 39 bin kilometrekarelik deniz alanýný nasýl gasp ettiðini, Türkiye-Libya deniz irtibatýný kesiþini ve yasadýþý hidrokarbon arama ihaleleri yaptýðýný gösteren harita paylaþýldý. 

Al-Sarraj bu ziyaretten hemen sonra Türkiye’ye geldi, Erdoðan ile görüþtü. Yunan basýnýna bakýyoruz, resmen ‘ciyaklýyorlar.’ Türkiye’nin haklý gerekçelerini saldýrganlýk ilan etmeler, Ankara’nýn Doðu Akdeniz’de oldubittilere izin vermeyeceðini anlayarak hemen kapý bekçisi olduklarý batýlý emperyalistlerin koltuðunun altýna sýðýnma manevralarý yorumlara yansýmýþ. 

Özellikle son dönemlerde yaþadýklarýmýz, bize Yunanistan’ýn da Ýsrail gibi bir vekil devlet (proxy state)olduðunu iþaret ediyor. Güçlü emperyalist devletlerin bölgesel çýkarlarý için var ettikleri, yeri geldiðinde uluslarýnýn varlýðýný zora sokarak emperyaliste hizmet eden devlet yapýlanmasý. 

Vekil devlet, Doðu Akdeniz’de güç devþirmek için Mobil Exxon’un ABD bayraklý sondaj gemisinin arkasýna sýðýnýyor, normal devlet, Türkiye gibi, ayný bölgeye kendi bayraðýný taþýyan Fatih sondaj gemisini güçlü donanmasýyla gönderip vekil olana deðil, emperyaliste ‘fazla yaklaþma’ mesajý veriyor, aradaki fark bu. 

Vekil devletler olarak Ýsrail ve Yunanistan’ýn ABD bayraðý altýndaki ittifakýnýn hedefi Türkiye’yi bölgeden uzaklaþtýrmak, geçiniz.

    

Hepsi hak ettiðini alýyor  

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Oktay’ýn Ýtalya’daki Libya Konferansý’na “bakalým kim ne hesabýn içinde” sorusuna bulmak için gittiði çok belli. Yoksa orada, Ýtalya ENI þirketinin gemisini Kýbrýs sularýndan kovalamýþ Türkiye’nin karþýlaþacaðý sorunlarý bilmez mi tabii ki bilir. Nitekim Doðu Akdeniz’de Türkiye karþýtý cephenin üyesi Mýsýr’daki Sisi diktatörlüðünün Bingazi’yi elinde tutan Haftar yönetimi eliyle Libya’yý bize kapatmaya çalýþtýðýný, Ýtalya’nýn da ortaðý olduðunu öðrendik, konferanstan çekildik. 

Kelimenin tam anlamýyla at izinin it izine karýþtýðý bir bölgede beka mücadelesi veriyoruz. Bu nedenle, denizaltý filomuzun güçlendirilmesi, TCG Anadolu ile deniz-hava kuvvetlerinin devreye girmesi, Kýbrýs’a orta menzilli füze sistemlerinin yerleþtirilmesi ve hava kuvvetlerimizin F-35’lerin dýþýnda da alternatif sistemlerle donatýlmasý gereken dönemdeyiz. 

Allah yar ve yardýmcýmýz olsun.