‘Sürpriz’ istemiyoruz!

15 Temmuz 2016…

Allah-u azimüşşan’ın yardımının apaçık geldiği gece…

Kimbilir;

Anadolu’nun ücra bir köşesinde, üstüne bombalar yağan Suriyeli kardeşi için haçlığını kumbaraya atan bir çocuk mu…

Allah’ı düşünmekten başka her şeye “Paydos” demiş ninenin duaya durmuş gönlü mü…

Afrika’dan Arakan’a, Suriye’den Bosna’ya umudun adı olan Anadolu için duaya kalkmış eller mi…

Tekkelerden yükselen “Hu, hu”lar mı…

İlâhî rahmeti celbetti de o gece kalbimizden korku alındı, asırlar önce kaybettiğimiz şecaat üzerimize giydirildi?

Bilemem!

Bildiğim şu, ilâhî rahmeti celbettiğimiz gibi ilâhî gazabı da celbedebiliriz!

Bu kadar büyük günahın alenen işlendiği hâlde gazaba uğramamak da ayrı bir gazap da şimdi mevzumuz bu değil…

Sözü, “15 Temmuz kutlamaları” adı altında bazı şehirlerde yapılacak şenâate getireceğim.

“Sürpriz sanatçılı” 15 Temmuz afişleri gördüm. Bir afişte “sürpriz” yazıyorsa anlayın ki afişi bastırana kadar sahneye çıkartacak kimseyi bulamamışlar, afişi de basmak zorundalar…

Program saatine kadar da kimseyi bulamazlarsa sokaktan tuttuklarını önünüze “sanatçı” diye çıkaracaklar. Peki, 15 Temmuz bir yaz gecesi etkinliği mi ki bize sürprizler hazırlanıyor!

Evet doğru, 15 Temmuz 2016 gecesi Fethullahçı Terör Örgütü mensupları Batı’nın emriyle Müslüman Anadolu halkına sürpriz yapmayı denedi ama halkımız onlardan önce ışığı açıp hep birlikte “Sürpriz” diye haykırdılar. Sürpriz karşısında FETÖ’cüler geçirdikleri şokla don atlet kendilerini yerlere attılar!

O sürprizle, 15 Temmuz’u unutturmamak, anmak iddiasıyla yapılan programlardaki sürpriz farklı! İlk başta bu bir anlaşılsın.

15 Temmuz’la alâkalı program yapacaklar 15 Temmuz’un ne mânâya geldiğini idrak edebilecek şuurda olmalılar.

Öyle etkinlik ajandasına not düşüp, son 30 gün kala da “Ne yapacağız” telaşıyla 15 Temmuz etkinliği yapılmaz, yapılamaz. Cümbüşlü 15 Temmuz programlı yerine hiçbir şey yapmayın; inanın çok şey yapmış olursunuz…

“Sürprizi” seven tavernacı zihniyetinden kurtulup, bir dahaki seneye hazırlığa şimdiden başlamalıyız. İşi sürprize ve popülizme bırakmayalım. Çeşitli sanat dallarında kabiliyetli binlerce genç var. Onlara gerekli maddî ve mânevî destek vererek 15 Temmuz’un mânâsına uygun çalışmalar yaptırılabilirsiniz. Korkmayın, “sürpriz” adı altında karşımıza çıkardığınız sanatçı müsveddelerine bir gece için verdiğiniz paranın çok altına size maliyet çıkacaktır. Lâkin siz elinizi korkak alıştırmayın, tavernacılara karşı cömertliğinizi gençlere de gösterin!

Aslında bu yazı uzun ve hissiyatımı yansıtan ifâdelerle doluydu ama bu güzel günde kimsenin kalbini kırmak istemediğimden son anda yazıyı gazeteye göndermeden değiştirdim. Yazının başlığı da “Dansözünüz Nerede” idi…

Ben kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ama 15 Temmuz’u anma adı altında bize yapılan “sürprizler” kalbimi çok kırıyor.

15 Temmuz’un ruhunu muazzeb edecek olanlara ilk ve son kez bu kadar merhametli olacağımı duyurmayı da 15 Temmuz şehidlerimize karşı borç bilirim!..