Sürprizler, şoklar ve duygusal yaklaşımlar

Değişimlerin bir anda olup bitmesini sağlayan tutulmaların sezonu başladı. Yılın son iki tutulmasından biri bu hafta 8 Ekim çarşamba günü Koç burcunda tam ay tutulması olarak oluşuyor. Daha sonra 24 Ekim’de Akrep’te oluşan ikinci güneş tutulmasından sonra Nisan 2015’e kadar başka tutulma yaşamayacağız.

Tutulmalar felaket habercileri değildir. Aslında bizi korumak adına görmezden geldiğimiz veya hakikaten farkında olmadığımız gerçekleri gözümüzün önüne getirir ve önlem alıp ona göre hareket etmemizi sağlar. Bazen de ertelediğimiz iyi olayları hızlandırır ve dönüm noktası gelişmeler yaşamamıza neden olurlar.

Bu tutulma dolunayla oluşan bir ay tutulması olduğundan hem çok duygusal geçecek, hem de daha çok bir bitiş veya sonuca odaklanacağız. Tutulmayla biten bir meselede geriye dönüş olmayacaktır. Bu tutulma öngörülemeyen olayların gezegeni Uranüs ile kavuşum yaptığından sürprizler ve şoklar yaşayabiliriz. Güç savaşları, orantısız güç ve haksızlıkla mücadele etmemiz gerekebilir. Aynı zamanda uğurlu Jüpiter’den gelen destek bizi koruyacak, Mars’ın da desteği ihtiyacımız olan enerji ve cesareti verecek. İlk sırada 8 Ekim doğumlu Teraziler, 6 Nisan doğumlu Koçlar daha sonra 6 Ocak doğumlu Oğlaklar, 7 Temmuz doğumlu Yengeçler ve bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanlar bu tutulmanın merkezinde olacak. Aslanlar ise Jüpiter tarafından korunmaya devam edecekler. Yaylar yerlerinde duramayacak bir enerjiye sahip olacak. Burcunuzun yanı sıra yükseleninizi de mutlaka okumalısınız.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Burcunuzda oluşan ay tutulması önemli bir meselenin bitmesine veya sonuçlanmasına neden olabilir ve duygusal anlar yaşayabilirsiniz. Ancak burcunuzdaki Uranüs, herkesi şaşırtacak tepkiler göstermenize ve özgürlüğünüz adına bağları bir anda koparmanıza neden olabilir. Aşk, çocuklar ve sanat gibi yaratıcı alanlarda şanslısınız. Yurtdışı, seyahat, yabancılar, akademi ve medya bağlantılı alanlarda yolunuz açık ama dominant otorite figürleri çok baskı yapabilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Tutulmanın ışığı bilmediğiniz bazı şeyleri öğrenmenize ve şaşırmanıza neden olabilir. Sizin bir sırrınız da açığa çıkabilir veya kendinizle ilgili çok önemli keşiflerde bulunabilirsiniz. Hastane, hapishane, rehabilitasyon merkezi, huzurevi gibi yerlere gidip gelebilirsiniz. Biraz içe dönecek ve duygusal anlar yaşayacaksınız. Yurtdışı, seyahat, mahkeme, üniversite bağlantılı meseleler sizi zorlayabilir. Eve ait konularda şanslısınız, para işlerinde de avantajlı olacak ve ihtiyacınız olan parayı bulacaksınız.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

kalabalık ortamlarda bulunabilirsiniz ve ay tutulmasının enerjisi bir arkadaşınızla ilgili şaşıracağınız haberler getirebilir. Ait olduğunuz dernek, kulüp gibi bir toplulukta da ani gelişmeler olabilir. Ortak para konuları ise sizi biraz sıkışıracak ve zorlu mücadeleniz devam edecek. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız yüklü bir ödeme olabilir ya da bir gelir kaynağı kesilebilir. Diğer yanda kısa seyahatler konforlu geçecek ve yakın akrabalar yanınızda olacak. Partneriniz de artan motivasyonu ile sizi çok cesaretlendirecek.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

dolunayla oluşan ay tutulması kariyeriniz veya eviniz ya da anne veya babanızla ilgili önemli bir sürpriz gelişmeye işaret ediyor. Dolunaylar sizi her zaman duygusallaştırır bu ise tam ay tutulması olduğundan kendinizi birkaç gün huzursuz hissedebilirsiniz. Partneriniz yani eş, yakın arkadaş veya ortağınızın baskısı bunaltıcı olabilir ama para işleri yolunda gidecek ve ayrıca evde ya da işte planladığınız tüm günlük işleri halledebileceksiniz. Duygusal huzursuzluğa rağmen enerjiniz çok yüksek olacak.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

ay tutulması yıldız haritanızda yurtdışı seyahatleri yöneten bölgeye enerji veriyor. Seyahatiniz romantik ve eğlenceli geçebilir ve kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Böyle bir seyahatten evinize dönüyor olabilirsiniz. Aşkta da işler younda. Ancak tutulmanın sürprizleri olabilir ve gittiğiniz yerde ya da dönüşte beklemediğiniz olaylarla karşılaşabilirsiniz. İşyerinizden büyük baskı görmeniz de mümkün. Yine de uğurlu Jüpiter’in koruması altında olduğunuzdan gelişmeler sonunda lehinize dönecek.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Tutulmanın enerjisi maaşınız dışında hisse, komisyon, kredi, borç, miras, nafaka, telif, prim gibi kaynaklarda önemli bir gelişmeye neden olabilir. Ancak bu beklemediğiniz yönde bir gelişme olacak ve sizi şaşırtacak. Bir gelir kaynağı sona erebilir, yüklü bir ödeme yapabilir ya da bir borcu tamamen kapatabilirsiniz. Gizli kalması gereken veya sizin de bilmediğiniz büyük bir destek gelebilir. Evde hareket devam ediyor; kalabalık olabilir ve ev planlarınızı istediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

ay tutulması yakın ilişkilerinizin gerçek durumunu ortaya çıkaracak. Eşiniz, ortağınız, sevgiliniz ya da yakın arkadaşınızla ilgili belki görmek istemediğiniz ya da belki gerçekten farkında olmadığınız gerçekler bir anda karşınıza çıkabilir. Ya da rakipleriniz sizi bir uykudan uyandıracaktır. Çok sıradışı bir partneriniz olması da mümkün. Eve ait meseleler ise baskı yaratmaya devam edecek ama arkadaşlar size çok yardımcı olacak. Kısa seyahatler de iyi gelecek ve sizi canlandıracak.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

işyerinizde önemli değişiklikler olabilir. Ofisiniz taşınabilir, çalışma arkadaşlarınız işten çıkarılabilir ve sizin iş yükünüz artabilir. Başta kötü gibi görünen gelişmeleri değerlendirmek için acele etmeyin zira sonradan ne kadar iyi olduğunu görebilirsiniz. Bu gelişmeler maaşınızın artmasına bile neden olabilir. Zaten kariyerinizde büyük başarılar sizi bekliyor. Yaza kadar büyük aşamalar kaydedebilirsiniz. Eğer sağlıkla ilgili bir mesele ortaya çıkarsa bu sizi uyarmak ve önlem almanızı sağlamak içindir.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

ay tutulması aşk hayatınızda ve çocuklarla ilgili meselelerde hızlı gelişmeler getirecek. Ancak beklediğiniz değil de, beklemedikleriniz olacak. Bir yıldırım aşkına tutulmak ya da ilişkinizin birden bitmesi gibi aşırı uçlarda olaylar yaşayabilirsiniz. Ya da çocuğunuz isyan edebilir, sabırlı olmalısınız. Para meseleleri sizi sıkıştırmaya devam edecek. Güçlü bir dönemdesiniz ve olayları istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Yurtdışı, seyahat, medya, akademi ve yasal konularda ise çok şanslısınız.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

ay tutulmasının enerjisi hayatınızda çok önemli bir meseleye son noktayı koymanıza neden olabilir. Tutulmayla biten meselelerde asla geriye dönüş yok. Evinizde ve işinizde hızlı gelişmeler yaşanabilir ve siz en başta bunun iyi bir şey olduğunu görmeyebilirsiniz ama uzun vadede sizin yararınıza olacaktır. Ya da anne ve babanızın hayatında bir takım değişiklikler yaşanabilir. Bu gelişmelerin sonucunda tek seferde yüklü miktarda para alabilirsiniz veya ihtiyacınız olan parayı bulabilirsiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Tutulma yıldız haritanızın seyahat bölgesine enerji veriyor ve büyük olasılıkla çıktığınız seyahatin sonuna gelmiş oluyorsunuz. Bu seyahatte sizi şaşırtan olaylar yaşamış ya da belki ani bir kararla seyahate çıkmış olabilirsiniz. Siz gitmediyseniz yoldan gelen sürpriz misafirler olabilir. Beklemediğiniz haberler, yakın akrabalarınızdan sürprizler de gelebilir. Sosyal aktiviteler de yoğun olacak ve partneriniz de sizi neşelendirecek. Sizi düşündüren şey ise entrikalar.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Ay tutulması parayla ilgili meseleleri gündeme getirecek. Aylık gelirinizde aniden sürpriz bir gelişme olabilir. Yüklü bir ödeme, para meselesinin sonuçlanması ya da büyük bir alışverişiniz olabilir. Ne olursa, tahmin etmediğiniz bir şey olacak. Kariyerinizde aktif ve güçlü bir dönemdesiniz eğer bir kayıp yaşarsanız hızlı bir şekilde telafi edebilirsiniz. Elinizdeki müşteri, proje ve görevler de umduğunuzun ötesinde büyüme ve kazanç potansiyeline sahip. Ancak dominant arkadaşlar sizi bunaltabilir.