“Sus Ulan Dangalak, Sahtekar..! “

EKMELeddin beyin babası müderris Yozgatlı İhsan hocaefendiye göre,Osmanoğlu’ndan intikamını almaya çalışan Ehli Salip ‘in emirlerini dikta ettirmek için, elimizde kalan son medeniyet toprağı ülkemizde kullandığı en önemli araçlardan temeli olmayan son çatının mimarı CMHPkadim musibetimiz..!

Üstat Ali Ulvi hoca Ezher üniversitesindeki talebelik yıllarında bir bayram günü arkadaşları ile birlikte CMHP’ninCumhurbaşkanıçatı adayı EKMELeddin beyin babası muhterem İhsan efendiyievinde ziyarete gidiyorlar…

Bayram sabahı letafeti ve hoşgörüsü ile devam eden ziyaret esnasında sohbet dönüp dolaşıp CMHP devrimleri ile çok sıkıntılı günler yaşayan memleketin meselelerine geliyor…

Ziyaretçi gençlerden bir talebe şakayla karışık; “memlekete dönünce o haram bu helal demeyeceğim, bende şapka giyeceğim..!” demesi üzerine,  hiç beklenmedik bir şekilde hiddetlenen merhum İhsanEfendi;

“Sus ulan dangalak,sahtekar..!“

diye haykırmasıyla ortalık buz kesiyor..!

Ve zevzek talebeye hitaben devam ediyor CMHPzulmü muhaciriİhsan Efendi merhum;

Şakanında bir haddi, sınırı, ölçüsü var... Burada seni ağabey bilen, ağabey nazarı ile bakan genç talebeler var…”

“Şapkayı giyeceksin de memleketine ne kazandıracaksın… Memleketteki âlimler, Müslüman millet, seni tasvip edip alkışlayacaklar mı sanıyorsun..? Senin yüzüne tükürecekler..! Yahu  sen memleketi ne zannediyorsun..? Sen bu sözleri orada söyleyemezsin bile… Bu millet, dua almış, büyük bir millettir…O milletin imanı böyle herzeleri asla kabul etmez..! Millet başına geçenlerin (yani CMHP) hıyanetleri yüzünden şimdi şaşkın ve üzgündür… Bu günler geçecektir… Millet uzun harplerden, kıtlıklardan çıktı… Biraz kendini toparlasın, bak neler olur..!”

diyor ve ekliyorCMHPzulmü muhacirimerhum İhsan Efendi hocamız;

Namık Kemal merhumun dediği gibi,

Hakir olduysa Millet,şanına noksan gelir sanma,

Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr-ü kıymetten…

Bu millet de çabucak yerden kalkacak, eski şanlı günlerine geri dönecektir..!

diyerek sıcak Kahire’deki evinde Bayram ziyaretini soğuk bir atmosferde noktalıyor ve kendisini ziyarete gelen taliplerine ve zevzek talebeyeBayram sabahı dersini iradetmiş oluyor..!

CMHP’nin tarihteki uygulamalarının şakasına bile tahammül edemeyen mübarek İhsan Efendi merhum acaba, büyük ümitlerle besleyip, büyüttüğü, bir şeyler öğrensin diye didinip birçok sıkıntıya göğüs gerdiği oğluEKMELeddin’in, O bizar olduğu zulümlerin ve hıyanetlerin uygulayıcısı CMHPtarafından, kendi ifadesiyle,  “dua almış dediği milletin”  başına kullanışlı Cumhurbaşkanı çatı adayı gösterilmesine şahit olsaydı şayet, ne derdi..!

Ne değişti de EKMELeddin, bu aziz millete zulm eden, 1400 yıllık medeniyete ihanet eden CMHP’nin cürümlerini gölgeleme maksatlı bir oyuna alet oluyor..!

Acaba,CMHP işlediği bütün cürümlerinden ve ihanetlerinden dolayı özür mü dilemiştir, milletten ve medeniyetten..!

Acaba CMHP’ciler çatılarına aday göstermek için EKMELeddin beyi ziyaret ettiklerinde “biz tarihimizden ve cürümlerimizden dolayı özür diliyoruz,demiş ve nedamet mi göstermiştir de biz duymadık..!

EKMELeddin bey  bilsin ki, böyle bir nedamette bulunmuşlarsa bile asla geçerli olamaz..!

Çünkü bu CMHP cürümlerinin muhatabı sadece muhterem babası İhsan Efendi değil, koskoca dua almış aziz Millet ve Medeniyet mensuplarının tamamıdır, tarihtir..!

Biz CMHP’de o yönde bir istidat göremiyoruz..! Şayet öyle bir nedamet ve özür varsa..!  Ancak, zamanımızın bütün iletişim teknolojisi imkânları kullanılarak insanlık önünde canlı yayınlarda olursa belki geçerli olur..!

Ama biz, merhum hocamız İhsan Efendi’nin zevzek talebesini paylarken “Bir gün gelecektir, bu millet kendini biraz toparlasın, bak neler olacak”  diyerek işaret ettiği toparlanmagünlerinin yaşandığına inanıyoruz…

Ve bu uğurda verilen mücadelede hizmeti olanlardan olmuş olabilmek en büyük övücümüz ve mirasımız olacak, inşallah..!Bak bakalım daha neler olacak..!