Sütle zayıflayın

Fazla kilolarınızı verememekten şikayetçiyseniz, süt, peynir ve yoğurttaki protein ve peptidlerden yardım alın. Bu ürünlerdeki mucizevi içerik kilo verme sürecini hızlandırıyor.

HAYVANSAL yiyeceklerdeki protein kaynaklarının bitkisel olanlara göre vücuda yararlılığı açısından daha kaliteli protein kaynakları olduğu kabul edilen bir gerçek.  Özellikle büyüme çağında olan çocuk ve ergenler, bitkisel proteinden çok hayvansal proteini yani süt ve süt ürünlerini muhakkak yemeli. Unutmayın bitkisel yiyeceklerde çeşitlilik sağlayarak bütün amino asitleri vücuda sağlasa bile, düşük kalorili yiyeceklerdir ve büyüme çağında yeterli kalori miktarını sağlayamaz enerji ihtiyacını karşılayabilmek için kas kaybetmeye başlar. Yüksek kalite proteinler: Süt, yoğurt ve peynir çok miktarda yüksek kalite protein içerir. Sütteki proteinin, yüzde 80’i kazein yüzde 20’si de whey proteini denilen farklı formlardan oluşur. Kazein ve wheyde bulunan peptidler, kan basıncını azaltarak tansiyonu düşürür.

Yeme isteğini azaltıyor

Whey protein (vücutta emilen ve kasları geliştirip büyüten protein) vücutta en çok biyolojik değere sahip olan proteindir. Aynı zamanda, kas sentezini başlatan en önemli dallı zincirli amino asitlerden olan, lösinin de kaynağıdır. Kazein ve lactoferrin proteinleri ise dişlerde çürük riskini azaltır. Doygunluk, kan şekeri ve metabolik hastalıklar: Doygunluk kişide aşırı yemeyi önleyerek zamanla kilo kaybına neden olabilir. Genelde protein, karbonhidrat ve yağdan daha tok tutar. Kazein, whey ve soya gibi 8 çeşit protein vardır ve hepsinin doygunluk üzerindeki etkisi farklıdır. Dünya Süt Bağımsız Bilimsel Konseyi’nin yaptığı bir araştırmada süt ürünleri tüketmenin doygunluğu arttırarak, yenilen yemek miktarını azalttığı ve kan şekerini sabitleyebildiğini göstermiştir. Bu araştırmada, süt proteinlerinin kiloyu dengeleyerek, yüksek tansiyon, yüksek trigliseritler (kan yağları) ve yüksek kan şekeri hastalarında olumlu etkilerinin de olduğu belirtilmiştir.

‘Lösin amino asidi’ BİR YERE Not edin

Önemli ve unutulmaması gereken bir bilimsel bilgiden bahsedeceğim. Tavuk, balık, yağsız etler, deniz ürünleri, süt ürünleri ve yumurta gibi yüksek kaliteli proteinleri dengeli yemeli, somon, karides, yumurta, tavuk ve kuruyemişlerde bulunan lösin amino asidinin tokluğa sağladığı olumlu etkisinden yararlanmayı asla unutmamalısınız.